Foto: Unsplash
Mitmesugust
31. märts 2017, 16:34

On aeg paksude riidekihtide alt välja pugeda ja taas õide puhkeda!

Kauaoodatud kevad on viimaks ometi käes, seega on õige aeg paksude riidekihtide alt välja pugeda ning taas õide puhkeda. Lisaks suurpuhastusele garderoobis vajavad kevadist värskendust ka igapäevased ilurituaalid, millega oma keha ja juukseid pärast karmi talveperioodi turgutada.

#1 Anna oma juustele üks energiasüst. Just juuksed võivad olla talvekuude kõige suuremad ohvrid – pidev kuumtöötlus, karm pakane, vitamiinipuudus ning organismi kurnavad viirushaigused ei mõju juuste tervisele just kõige paremini. Tuhmide ja elutute juuste elluäratamiseks on soovitatav teha üks korralik niisutav taastuskuur, mis aitab väsinud juukseid turgutada ning need taas särama lüüa. Kasuta näiteks kord nädalas niisutavat maski või läiget andvat juukseseerumit.

#2 Ära unusta koorimist. Kehakoorimine on üks sellistest iluprotseduuridest, mida tuleb tegelikult aastaringselt teha. Kevade hakul on koorimine oluliseks protseduuriks just enne soojamaareisile minekut, kuna koorimine aitab vabaneda surnud naharakkudest. Nii jääb ka päevitus palju ühtlasem. Samuti aitab koorimine taastada naha pehmuse, ergutab vereringet, suurendab naharakkude uuenemist ning aitab omal moel kaasa ka tselluliidist vabanemisel.

#3 Jumekaks ilma päikeseta. Kui palmi alla pole plaanis sõita, siis ei tasu muretseda, kuna kauni päikesest paitatud jume saab väga hästi ka isepruunistavate kreemide abil. Selleks, et nahk saaks lisaks pruunile jumele ka piisavalt niisutust, siis on ideaalne just selline kreem, millel on lisaks pruunistavatele omadustele ka nahka niisutavad omadused. Pea meeles, et enne pruunistava kreemi kasutamist on oluline, et nahk oleks puhas ja kooritud.

#4 Eksperimenteeri värskete aroomidega. Miks mitte tähistada kevade saabumist mõne uue ning värskendava aroomiga. Kevad on suurepärane aeg vahetada välja magusalõhnalised kehahooldustooted ning asendada need hoopis millegi värskema ja kergema vastu. Lillelised ja tsitruselised noodid on just need, mis tekitavad tõeliselt kevadise tunde.

#5 Ära unusta vett juua. Kui oled olnud tubli veetarbija, siis jätka samas vaimus, et hoida oma keha ka kevadperioodil hüdreeritud. Teadagi aitab vesi soolestikust ja tervest kehast jääkaineid välja uhtuda ning kui soolestikus on vähem jääkaineid, siis imenduvad ka vajalikud toitained paremini. Igapäevaselt vett juues hoiad ka oma naha korras ning tunned ennast palju värskema ja energilisemana.

Foto: Unsplash

Allikas: Kertu-Kai Põldvere, Dove