Eau de KiisuFoto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
29. märts 2017, 20:06

UUS PARFÜÜM: Kassipoja lõhn (7)

Kassiarmastajad saavad hakata tellima kastide viisi kiisupoegade aroomiga lõhnaõli. Firma, kes seda toodab, on tuntud ka teiste omapäraste parfüümide poolest ning kirjeldab kassipoja lõhna kui segu nahast ja päikesepaistest.

Kasside silitamine mõjub rahustavalt, miks mitte ka kasside lõhn? Parfüümitootja Demeter Fragrance Library ei pea siinkohal silmas mitte vähem meeldivat aroomi, mis tuleb kassi liivakastist, vaid kiisude karvadest. Hiljuti teatas firma oma uuest tootest nimega "Kassipoja kasukas" (ingl. k. Kitten Fur –toim.), kirjutab veebileht LiveScience.

Lõhnaõli valmistamine oli keeruline. Nagu on keeruline iga parfüümi loomine, sest pole just palju aineid, mis on nahasõbralikud. Eriti keeruline on loomalõhna taastootmine, taimede lõhna jäljendamine on tunduvalt lihtsam.

"Kassipoja kasukas" oli firma klientide enimsoovitud lõhn (lisaks "Peekonile" ja "Kutsika hingeõhule", mida samuti tootma hakatakse). Firma loomingu hulka kuuluvad ka "Vastsündinu", "Mägede õhk", "Muru" ja "Vihmauss".

„Kassipoja kasuka“ loomine võttis lausa 15 aastat aega, kuni lõpuks leiti kombinatsioon, mis oli originaaliga piisavalt sarnane. Firma müüb ka kassipojalõhnalist dušigeeli, massaažiõli ja kehakreemi.

Milline on aga kassipoja lõhn? Parfüümi looja sõnul "nagu segu nahast ja päikesepaistest".