Foto: Pixabay
Mitmesugust
30. märts 2017, 22:07

5 nippi, kuidas homne päev ilma hilinemisteta mööda saata!

Kui sa kipud aeg-ajalt tööle või kohtumistele hilinema, siis ei ole üldse hullu - sa pole lootusetu juhtum! Tihtipeale on abi lihtsast eneseanalüüsist ehk siin on 5 põhjust, miks sa tõenäoliselt hilined!

#1 Sulle ei meeldi asjadest lahti lasta. Enne kodust väljumist mõtled, et jõuad kiiresti veel ühe meili välja saata või teed muid olulisi toimetusi. Sa oled küll väga järjepidev enda töös, ent poolikuid asjatoimetusi saad kindlasti tee peal ka lõpetada. Näiteks ühistranspordiga sõites. Või saad seda teha pärast kohtumist.

#2 Sa oled optimist. Kui google maps ütleb, et asukohta jõudmiseks kulub 18 minutit, siis sa reaalselt arvad ka, et oled 18 minuti pärast seal kohal. Küll aga tasuks alati natukene lisaaega varuda.

#3 Punktuaalsus ei ole sinu jaoks oluline. Sa jälgid hoolikat küll lennuplaane, ent sõpradega kokku saades tead, et küll nad ootavad ning väikese hilinemise ka lõpuks andeks annavad. Küll aga võib ka neil lõpuks tekkida tunne, et sa ei austa neid.

#4 Sa lihtsalt unustad end ära... Ehk sind kimbutab "pea pilvedes" efekt ja unustad kella vaadata. Selle vastu aitab aga meeldetuletuse või äratuskella seadistamine ehk nii, kui sõnum tuleb, pead kodust liikuma hakkama.

#5 Või ei ole tegelikult asjast üldse huvitatud. Ära ütle kunagi jah emotsiooni pealt. Kaalu kõik enda käimised läbi ja kui sa ikkagi ei ole kohtumisest huvitatud või pole aega sünnipäevale minna, siis ära luba. Keeldumine võib küll ebameeldiv olla, ent lootusetu hilinemine veel rohkem.

Foto: Unsplash