Šokolaadine banaanikeeksFoto: Kristjan Neemela
Toiduuudised
28. märts 2017, 11:20

RETSEPTIIDEE KAUNIKS KEVADPÄEVAKS: Hõrk šokolaadine banaanikeeks (1)

Kargeid kevadpäevi ei aita miski paremini päikeselisemaks muuta kui ahjusoe šokolaadine banaanikeeks.

Miks mitte kaunil kevadpäeval valmistada vahelduseks pudrukausile ja võileibadele üks mõnus banaanikeeks, asendades rafineeritud valge suhkru tervislikemate alternatiividega ning rasvaine jogurtiga - tulemuseks on delikaatselt magus, parajalt mahlane ja tervislik kõhutäis.

Valio turundusdirektor Krista Kalbin soovitab seoses Valio algatatud suhkrutalgutega rafineeritud valge suhkru asemel selles retseptis hoopis vahtrasiirupit ja kookossuhkrut. Küll aga võivad magusasõbrad taignasse lisada ka peotäie suhkruvabu šokolaadi-nööpe või kuivatatud puuvilju.

Muide, eelmisel päeval küpsetatud keeksi järgmisel hommikul ka tööle kaasa haarata -piisab vaid viilu röstimisest ja maitsev kõhutäis ongi valmis.

Hõrk šokolaadine banaanikeeks

Vaja läheb: 200 g nisujahu, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl kaneeli, 1/2 tl meresoola, 2 suurt või 3 keskmist muna, 2-3 keskmist, küpset banaani, 120 g Alma Kreeka jogurtit, 50 ml vahtrasiirupit, 50 g kookossuhkrut, peotäis šokolaaditükke, rosinaid või kuivatatud puuvilju

Valmistamine: Alustuseks soojenda ahi 180 kraadini, seejärel vooderda leivavorm küpsetuspaberiga. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel ning jäta ootele. 

Eraldi kausis vahusta kergelt munad ja lisa kahvliga purustatud banaanid, jogurt, vahtrasiirup ja kookossuhkur. Sega kuni kõik koostisosad on ühtlaselt segunenud.

Sega vedelad koostisosad kuivainetega, kuid väldi ülesegamist.

Lõpetuseks vala taigen vormi, silu ühtlaseks ning küpseta 40 minutit. Kontrolli valmimist keeksi keskele torgatud puutikuga, kui vaja, küpseta kauem.

Võta küpsetis ahjust välja ja jäta 15 minutiks jahtuma. Seejärel võta banaanikeeks vormist välja ja lased tal jahtuda soovitud temperatuurini.

Proteiinirikka paituse hommikusöögile annab kiht naturaalset maapähklivõid!