"Tõesti? Mida veel..."Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
27. märts 2017, 21:47

MILLAL SEE JUHTUS? Esimene kord, kui sulle öeldi, et sa ei näe sobiv välja… (8)

See on piinlik ja samas jabur, sest see juhtub siis, kui oled alles lapseohtu ega peaks üldsegi pead vaevama selle üle, kui pikk on su seelik või kui "paljastav" on su pluus. Tüdrukutele tehakse sageli juba väga noores eas märkusi, mis ütlevad rohkem märkuse teinud täiskasvanu mõtlemise kohta. Millal see esimest korda sinuga juhtus?

Lennufirma United Airlines ei tahtnud ühele oma lennule lubada kolme noort tüdrukut, kes kandsid retuuse. Kaks tüdrukut jäidki maha ning said pärast riiete vahetamist järgmise lennu peale.

Paljud inimesed, ka näitlejad Patricia Arquette ja Seth Rogen ja modell Chrissy Teigen, pidasid lennufirma vajadust noorte lapseohtu tüdrukute riietust "korrigeerida”"jaburaks. Kaks mahajäänud tüdrukut olid lennufirma endi töötajate lapsed ja seega Unitedi väitel firma esindajad. Näitleja ja koomik Seth Rogen tviitis selle peale: "Me siin üritame käsutada ainult seda, kuidas meie töötajate tütred riides tohivad olla. Ongi kõik! Siis on ju hästi, eks?"

Huffington Post kirjutab, kuidas kirjanik Dana Schwartz kutsus selle peale üles naisi jagama lugusid sellest, millal neisse esimest korda suhtuti kui seksuaalsesse olendisse, kes on liiga paljastav – ehkki ise alles lapseohtu. Ise kirjutab Dana, kuidas viiendas klassis kuumal suvepäeval lühikeste pükstega ringi jooksmine talle pahanduse kaela tõi. Ema pidi talle kodunt pikad püksid tooma.

Teised naised olid varmad lugusid jagama. Üks neist kirjutab, kuidas esimeses klassis sunniti talle selga täiskasvanute särk, et teda "kinni katta". Teisele naisele öeldi siis, kui ta oli 7-aastane, et ainult "tänavanaised" kannavad küünelakki. Üks eriti õrna ilumeelega õpetaja aga ütles neljanda klassi tüdrukule, et "ümaratel inimestel ei sobi kleite kanda, need on liiga paljastavad".

Üks naine aga kirjutab oma keskkooli direktorist, kes seisiski alati koridoris ja jälgis kõiki tüdrukuid, kellel olevat tema meelest liiga lühikesed seelikud või püksid, et neile märkusi teha. Khm, siis pole vist enam probleem tüdrukutes ja nende riietes…