Foto: Urmas Luik
Mitmesugust
24. märts 2017, 21:41

Kristina Papsejeva: "Naudingutest rääkimine on loomulik."

Kristina Papsejeva oli mässaja juba noorena. Nüüd tegutseb ta kivistunud arusaamade muutjana soo ja seksuaalsuse valdkonnas, olles ametis Eesti Seksuaal­tervise Liidus.

Kristina on pärit tavalisest «traditsioonilisest» töölisperekonnast: ema, isa ja kolm last. Elu kahe vennaga on pakkunud väljakutseid. «Olles keskmine laps ja pere ainus tüdruk, olen pidanud end alati jõulisemalt kehtestama. Samas olen saanud oma vanematelt ääretult palju toetust ja nad on meid kõiki kolme hoidnud, armastanud ja toetanud nii, nagu on osanud. Ükskõik millise valiku olen elus teinud, on mu ema ja isa olnud mu seljataga mind toetamas.

Kristina kooliaeg oli rahutu ja mässav, sest ta ei talunud seletamatuid reegleid, millele allumist oodati tol ajal vastu vaidlemata. «Liikusin koos lähimate sõpradega punkarite seltskonnas. Arutlesime tihti päevapoliitika üle ja filosofeerimine oli kohtumiste tavapärane osa. «Hea tüdruk» ma kindlasti ei olnud, ent koolis käimise ja õppimisega suuri raskusi ei esinenud,» meenutab ta. 

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse