"Tegelikult on asjad hoopis nii, et..."Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
23. märts 2017, 21:44

Ajuvabad hetked, kui mehed naistele midagi selgeks üritavad teha (1)

Inglise keeles öeldakse selle kohta mansplaining. See on kokku pandud sõnades man (mees) ja explaining (selgitamine). Kui mõni mees selgitab sulle teadja häälel midagi, mida sa juba tead või milles lausa asjatundja oled. Kui sageli seda sinuga juhtub?

Huffington Post kirjutab Tracy Claytonist, kes juhib oma raadiosaadet. Naine oli taksos teel lennujaama, kui meessoost taksojuht pidas vajalikuks talle selgitada, mis asi on lennuterminal.

Tüdinud meeste vajadusest pidevalt päevselgeid asju lahti seletada, palus Clayton Twitteris naistel panna kirja oma kõige jaburamad kogemused meestega, kes neile midagi selgeks teha on üritanud. Ja anekdootlikud jutud hakkasid tulema.

"Kunagi üritas üks mees mulle artikli sisu selgitada," kirjutab üks naine. "See oli mu enda artikkel." Teisele naisele õpetas keegi meesterahvas (kes polnud arst), kuidas peaks tampooni kasutama. Üks naine kirjeldab, kuidas tema sõbrannale üritati selgeks teha, kuidas sõbranna oma nime peaks hääldama, sest noormehe väitel ütles inimene ise oma nime valesti.

"Seletas kruvi ja naela vahet, minu enda tööriistapoes," võtab üks naine kokku tüdimuse, mida kõik naised tunnevad, kui neid totudena koheldakse. Kuid naine, kellele meessoost apteeker üritas menstruaalkrampide vastu teist valuvaigistit pakkuda, küsis mehelt: "Aga millist te ise oma menstruaalkrampide vastu kasutate?" Vast sedasi saab tüütu seletaja suu kinni panna.