Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
17. märts 2017, 17:07

TAHAD PÜSIDA NOOR, SILE JA SIRE? 7 toitu, mis muudavad su vanaks (4)

Üks fakt on kindel - keegi meist ei lähe nooremaks, vaid pigem vastupidi. Ometigi ei tähenda see, et peaksid nägema välja nii vana, nagu väidab sinu pass. Geenidel on suur osa sellest, et kui kiiresti me vananeme, aga on ka asju, mis on ainult sinu enda kätes. Eriti see, mis puudutab su nahka, hambaid - ja need on ka esimesed, mis su vanuse reedavad! Kuidas elada, mida süüa, et näha välja nooruslik ja terve?

Womens Health jagab nippe, et mida oma toidulaual peaks vältima või vähendama, et see ei kiirendaks sinu vananemist.

7 olulist asja:

1. Valge vein

Alkohol on hammastele suure kahju tekitaja. Vein kuivatab suu ja sülge ei teki enam piisavalt. Sülge vajame aga selleks, et see meie suud puhastaks. Valge vein on üldiselt punasest happelisem ja mõjutab meie hambaid rohkem.

2. Jogurt

Jogurtil on palju häid omadusi: vitamiinid, luudele oluline, kasvamisele, hammastele ja sisaldavad valku. Samas on jama selles, et tihti lisatakse nii palju suhkrut, mis tapab kõik selle hea. Ka need jogurtid, mis on nö lahjad.

3. Kuivatatud puuviljad

Kommidest paremad, aga sisaldavad palju suhkrut. Nahk seda ei armasta! nagu ka seda, et sisaldavad sulfiteid, mis muudavad su naha samuti vanemaks.

4. Limonaad

Vaesed hambad ja nahk - suhkur ja happed.

5. Margariin

Margariinis on tihti transrasvad, kuigi leidub ka mõni erand. Vabad radikaalid pole head aga su nahale ega jumele. Põhjustavad põletikke ja kiirendavad vananemist. Lisaks suureneb oht haigestuda vanadusega seotud haigustesse - Alzheimeri, osteoartriit ja südamehaigused. Margariini asemel eelista õli või võid.

6. Peekon

Liha, kus kasutatakse säilitamiseks soola ja sisaldab sulfiteid - selle liigne tarbimine viib su keha vedelikupuuduseni. Su nahale see ei meeldi! Kuigi meie neerud töötavad selle nimel, et seda ei juhtuks, siis tasuks päevas juua 8 klaasi vett, et organism janusse ei jääks.

7. Kohv

Muudab su hammaste värvi märgatavalt. Muidugi oleneb, et kuidas seda juua. Mõõdukalt toidu kõrvale juues probleeme tekkida ei tohiks. Kõige hullem on juua kohvi terve päeva jooksul... Ja kui lisad veel pidevalt suhkrut - hammaste surm...