Foto: PantherMedia / Scanpix
Sisuturundus
10. aprill 2018, 18:22

PULMASPIKKER | Kui palju lähevad pulmad maksma ja kuidas neid finantseerida?

Tänapäeval elatakse üha enam vabaabielus. Mis on selle põhjus – kas inimeste mugavustsoon? Võib-olla. Aga tegelikult mängib rolli ka märksa materiaalsem põhjus: pulmad on meeletult kallid ning nende väärikale korraldamisele läheb terve varandus.

Loomulikult on võimalik abielluda tagasihoidlikult pereringis, kuid tihtipeale unistatakse siiski suurejoonelistest pulmadest, kus pruut kannab imeilusat kleiti, külalisi on palju ja romantika maksimaalne. Sellised pulmad osutuvad võrdlemisi kulukaks.

Toome siinkohal välja näidiseelarve keskmise suurusega pulmadele, kuhu on kutsutud umbes 40 inimest. Kõikide numbrite üle võib vaielda, kuid püüame leida teatava keskmise.

Koharent koos ööbimisega – 1500 eurot

Pulmaisa – 800 eurot

Kleit – 300 eurot

Ülikond – 100 eurot

Catering – umbes 25 eurot inimene ehk 1000 eurot

Sõrmused – umbes 500 eurot

Fotograaf – 300 eurot

Muusika – 700 eurot

Pruudi soeng ja meik – 80 eurot

Muud jooksvad kulutused (nt kutsed, koha kaunistamine jne) – 500 eurot

Lähtudes eelpool välja toodud keskmistest numbritest, läheb pulmade korraldamisele ligi 6000 eurot! Kui lisada sellele juurde ka pulmareisi maksumuse, siis võivad summad ulatuda lausa 8000 euroni.

Pulmadeks on mõistlik hakata koguma juba tükk aega varem, kuid ometi tekib küsimus, kas ja kui lihtne on aasta või paariga koguda niivõrd suur summa. Abi võib saada www.laen.ee, kust valida tarbimislaen intressiga 20% aastas.

Tarbimislaen on mõeldud tarbimisvajaduste finantseerimiseks ja majapidamiskulude katteks. Taotlemise protseduur on sama nagu kiirlaenu puhul. Kõigepealt tuleb registreeruda  kodulehel, täita ning esitada laenutaotlus.