Foto: VIDA PRESS
Suhted
13. märts 2017, 10:53

Teadlased: rohke seksimine teeb sind töös paremaks (9)

Kui su tuju kontorisse jõudes iga kord nulli kukub, siis võib lahendus sisemise rahu leidmiseks tegelikult olla päris lihtne, kirjutab Maxim. Tuleb kodus rohkem partneriga hullata.

USA Oregoni ülikooli teadlased võrdlesid koostöös oma mujal töötavate kolleegidega püsisuhtes olevate palgatööliste seksuaalelu ja töökeskkonda. Avastati, et magamistoas aktiivselt tegutsevatel inimestel oli vähem rahuldatud kolleegide ees tööalaselt eeliseid.

OSU ärikolledži professor Keith Leavitt nentis, et neis tähelepanekutes tõesti midagi on ja oma romantilise eluga selgelt rahul olevatel inimesed näivad tõesti olevat tööalaselt tasemel.

"Me võime teha nalja inimeste üle, kel on kebjakas samm, aga tuleb välja, et see on ehe ja me peaks sellele tähelepanu pöörama," sõnas Leavitt, kes on organisatsioonikäitumise ja juhtimise ekspert. "Terve suhe, mille juurde kuulub ka terve seksuaalelu, aitab tööinimestel püsida ka oma töös õnneliku ja pühendununa ning sellest on kasu nii töötajatele endile, kui ettevõttele, mille heaks nad töötavad."

Õnnetuseks leiti Leavitti uuringus, et asi töötab ka vastupidi: kui lasta tööga seotud probleemidel magamistuppa kaasa tulla, siis on neil seksi loiuks muutev mõju.

Kui mõtlema hakata, siis on nende avastuste tagamaad üsna selged.

Kuna seks vabastab ajus head enesetunnet tekitavaid aineid, siis on armastatuga hullamisel antidepressandi efekt. Tuju tõuseb hetkega, aga kaldub ka seksile järgneval päeval hea püsima.

Uuringu käigus vaadeldi ja küsitleti mõne nädala jooksul 159 abielus olevat inimest. Ja Leavitti peamine järeldus on järgnev: on tähtis, et inimesed "selleks aega võtaksid".