Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
9. märts 2017, 18:46

NÕUANDED: milliseid sukkpükse eelistada ja kuidas nende eest hoolt kanda

Sukkpükste jalgasikutamine, "silmad", rebenemisel kõlav "kärr" – tüütused, mis sukkpükstega kaasnevad. Kuidas vähendada riski, et sukkpüksid ei läheks katki ega kuluks liiga kiiresti? Veebileht PopSugar palus abi DKNY moebrändi eksperdilt, et tuletada meelde mõned põhitõed ja küsida nõu, milliseid sukakaid võiksime kanda ja millistest on parem kiiremas korras vabaneda.

Kuidas oma sukkpükse puhastada?

Käsitsi pesemine on selleks parim meetod. Aga kui selleks pole aega, siis pese masinas spetsiaalselt trikotaažtoodete pesemiseks mõeldud kotikeses. Kasuta õrna pesutsüklit ja vastavaid pesuvahendeid. Tugevaid plekieemaldajaid ja pehmendajaid ära kasuta, need võivad sukkpükste õmblused nõrgaks ja kergesti purunevaks muuta. Kui sul on kuivati, siis väldi selles kõrget kuumust ja kõige õigem oleks sukkpüksid lamedale pinnale kuivama asetada.

Millal tuleks vanade asemele uued osta?

Kui märkad, et vöökoht on liiga lõtv või väljaveninud, sukkpükstel on näha esimesi hargnemisi ja kui pükste värv on tuhmunud.

Kuidas sukkpükste rebenemist ära hoida?

Ole neid jalga tõmmates ettevaatlik. Istu mugavas asendis, keera sukkpükste säär rulli ja tõmba üle jalalaba. Jätka rahulikult. Su nahk ja küüned peaksid olema siledad ning võta käte ja sõrmede küljest ära kõik ehted.

Milliseid sukkpükse ma vajan?

Kanna õhukesi sukkpükse, mille toon on sarnane sinu naha loomuliku tooniga. Kasuta korrigeerivaid või vormivaid sukkpükse, vastavalt oma vajadustele ja enesetundele. Mängi ka värvide ja mustritega, isegi võrksukad on täiesti vastuvõetavad, kõik oleneb su enda stiilist.

Millistest sukakatest peaksin kohe vabanema?

Nendest, mis on 100 protsenti nailonist. Eelista pigem neid, kus on ka elastaani.