Foto: VIDA PRESS
Suhted
7. märts 2017, 11:12

Kuidas pohmell üle elada, kui sul on kodus hoida reipad jõnglased? (4)

Pole midagi halvemat, kui ärgata üles lõhkuva peaga, halva maitsega suus ja uduse mälestusega taksosse oksendamisest. Siiski, on küll midagi halvemat. Nimelt see, kui ärkad kõigi ülaltoodud sümptomitega JA ehmatava taipamisega, et kell on 5 hommikul ja sinu vastutusel on mõned väikesed inimesed, kelle jaoks sinu teade "issil pea valutab" ei loe kõige vähematki. GQ vahendab selliste valusate laupäevahommikute paremaks väljakannatamiseks nõuandeid briti blogijalt The Unmumsy Mum'ilt.

1. Valmistu varakult. Kui majapidamises on rohkem kui üks vastutusvõimeline täiskasvanu, siis püüa temaga läbi rääkida ja mõni aus vale leida ENNE seda, kui sa reede õhtul sõpradega linna peale siirdud. Võta seda kui kahjude piiramist. Kogu krediiti, luba minna naisega šoppama, vii kogu prügi välja ja paku talle seksivaba massaaži. Kõik see vaev on tühine võrreldes sellega, mida sa pead taluma päikesetõusueelset "Põrsas Peppa" maratoni välja kannatades.

2. Kogu pohmakavarustust. Alka Seltzer, valuvaigistid, mineraalvesi – ja mõistetavatel põhjustel ka totakate plastist mänguasjadega lasteajakirjad, kommid ja kleepekad.

3. Lae oma iPad. Ja telefon. Ja videomäng. Tegelikult lae ära kõik majas olevad nutiseadmed. Sa ei taha kuulda karjeid, mis lastakse kuuldavale siis, kui keset mängu avastatakse, et akut on vaid 5% järel. Samas võta varakult välja patareid kõigist mänguasjadest, mis isegi hea tervisliku seisundi puhul su ajusid kõrvade kaudu nüri noaga songivad.

3. Vali tegevused targalt. Kui ikkagi s*** ventikasse lendab ja sa pead lastega mängima, siis püüa leida selliseid mänge, kus sinu ülesandeks on lamada. Näiteks võite mängida arsti ja sinu rolliks on "patsient, kes on koomas".

4. Ole ettevaatlik välitegevuste suhtes. Kui suudad välja kannatada õuemineku, siis ära seda liiga ambitsioonikalt ette võta. Võta näppu mullidega jook ja vii lapsed parki, kus sa saad pingil istudes neil silma peal hoida. Väldi aktiivseid mänge, ujumaminekuid ja laste sünnipäevapidusid. Kui just tegu pole su oma lapse sünnipäevapeoga. 

5. Ole vaimselt tugev ja leidlik. Ohkimise asemel lahuta oma pohmellipäev peas talutavateks tükkideks. Kui su lapsed teevad lõunauinakut, siis saad teha selle koos nendega. Ja eelnevalt mõelda: veel tunnike ja lapsed lähevad tuttu. Ning pärast seda võib peekonivõileib juba sinuga väikest imet teha.