Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
2. märts 2017, 21:56

Kuidas 90ndate stiilis lahe välja näha

90ndad on tagasi ja nostalgia kadunud kümnendi järele on võimas ja avaldub muusikas, filmides ja moes. Samas, me ei ela enam kahekümne aasta taguses maailmas ja kuigi selle aja mood oli huvitav, oli see sageli ka, ütleme viisakalt, omapärane.

Sellest ajastust inspiratsiooni ammutada on hea, kuid ei tasu liiale minna. Siin on mõned soovitused ajakirja Esquire kokku pandud nimekirjast. Kuidas välja näha piisavalt retro, kuid mitte nagu ajamasinast väljakaranu.

90ndate spordirõivad

Ekslikult arvavad paljud, et 90ndate mood oli ainult grunge. Inglismaal olid jalgpalli-teemalised spordiriided väga popid, näiteks triibulised jalkasärgid ja FILA särgid.

"Kulutatud" teksapüksid ja -jakid

Koos ära neid kanna! Kas üks või teine ja mitte liiga tugevalt kulunud. Kui kannad pükse, kanna ülemisel poolel midagi moodsat ja tänapäevast ning sama teistpidi.

Paar tanksaapaid

Kanna neid pükstega, mis saapaid ei kata, nii saad nendega tänaval käies ka uhkustada. Korralikud tanksaapad on halva ilma korral ka praktilised.

Pildiga t-särk

Pilt võiks olla mustvalge ja midagi ajastule sobivat. Võib-olla näiteks mõne 90ndate bändi, modelli või muu kuulsuse pildiga.

Flanellsärk

Kui sulle meeldib ruuduline muster, proovi julgelt erinevaid värvikombinatsioone, lõikeid ja varrukapikkusi.

Spordijakk

Adidase spordijakk tundub liiga ossilik? Spordijakid olid 90ndatel ihaldatud trendirõivad nii meil kui mujal ja nagu eelmisegi punkti puhul, ära karda proovida uusi värve.