Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
1. märts 2017, 20:09

11 asja, mida rasedad salaja teevad

Rasedus ja emakssaamine on nii õilsaks tehtud, et vahel unustame, et ka last ootav ema on siiski inimene, kellel võivad ka omad väikesed saladused olla.

Women’s Health pani kokku nimekirja harjumustest, mis on paljudele rasedatele iseloomulikud. Kui oled õnnistatud olekus, kas oled samuti mõnda neist teinud?

1. Alkoholist unistamine. Mm, vein… Aga ei, äärmisel juhul ainult nuusutatakse vahel teiste klaasidest.

2. Aeg-ajalt salaja näksimine. Vorstivõileivad, singivõileivad, kalkunivõileivad, ükskõik-mille-võileivad, nämm. Väike amps siin-seal käib asja juurde.

3. Sulle salamisi meeldivad eripakkumised ja muu eriline kohtlemine. Nüüd, kus sul on suur kõht ja paistes jalad, on sul ükskõik – hoolitsege minu eest!

4. Tegelikult on see tähelepanu vahel ka tore. Ärge ainult kõhu paitamisega liiga hoogu minge.

5. Rindadega uhkustamine. Muidugi, kõht on ka vägev, aga suurenenud rinnad on uudsed ja paljud rasedad ei häbene neid vastavate riietega rõhutada.

6. Imelikest kohtadest raseerimine. See nii lõbus pole, kui järsku ilmuvad karvaudemed näole, kõhule või mujale, kus neid varem polnud.

7. Kõhugaasid. Imelik kokkusattumus, kuidas sellest hetkest, kui sa rasedaks jäid, kõik ümberringi muudkui pussutavad? Ei, see pole mina, seda tegi koer!

8. Väsimus. Jah, sa oled väsinud, aga lõpuks ometi on sul tõeliselt hea vabandus olla laisk nagu lohe ja varakult unele suunduda.

9. Oma naba näppimine. Imelik jah, aga paljud rasedad, kellel järsku on hoopis teistsugune keskpunkt, kipuvad seda näperdama.

10. Tantsimine. Sest miks mitte? See on raseduse ajal sama lõbus kui enne ja pärast paisumist.

11. Sul on sünnituse ees surmahirm. Sa võid küll uurida ja lugeda, enesekindlalt väita, et tead, mis toimub. Kuid tegelikult on kõigil tulevastel emadel, ka neil, kes pole esmasünnitajad, korralik värin südames. Oleme neile toeks.