Mitmesugust

Naised räägivad avameelselt oma rahamuredest (2)

LISA KOMMENTAAR

Peeagu 50% inimestel on samad mured! 18. oktoober 2017, 19:30
Ma arvan, et mitte ainult naistel on sellised mured... Mehed ju õppivad ka, võtavad kiiremas korras laenu ja ei suuda seda tagasi maksta. Igal inimesel võib tekkida mingi rahavajaduse probleem. Näiteks, mul ka ei olnud võimalust oma rahakotist kohe suure summa välja maksta õpingute eest, pidin laenu võtma. Eestis on suureks plussiks, et iga õpilaenu intress on 5% ( http://www.heaintress.ee/et/laenud/oppelaen), seega saame hakkama. Aga kujutage ette, kui see oleks nagu väikelaenu puhul, alates 15%? Noored inimesed, kellel ei ole veel kogemusi ja kindlat tööd, et saa sellised suured summad kohe tagasi maksta. See võtab aega. Näiteks, mina võtsin õpilaenu 2012 aastal, ja pean seda tagasi maksma kuni 2020 aastani, kujutage ette!
rahaasjad olgu ikka meeste teema2. märts 2017, 07:34
Selle avalduse alusel tekib mulje, et seal meerikamaal elatakse alles 18-s sajandis!? Eesti naine haldab oma rahaasju ikka juba sajand vähemalt ise.
Mis muidugi ei tähenda, et meil siin naistel rahaprobleeme poleks. Eriti meie näljapalkade ja elumurede eest põgeneva meestehulga juures.
Oma kogemuse kohaselt võib aga rahamure põhuseks just ollagi mees. Kuni mees oli majas, pidin iga kuu lõpus enne palgapäeva tuttavatelt raha laenama. Sai jotast mees majast välja visatud ja ma suutsin oma kolme lapse kõrvalt veel teistelegi hädalistele laenata. Küll kolme töökoha kõrvalt, ja rõivad sai kah kõik ise õmmeldud.
Suurim rumalus on igapäevakuludeks laenu võtta. Palgapäeval maksta ära vajalikud maksud ja ülejäänuga siis majandada. Kahjuks just seda viimast ei õpetata meie koolides piisavalt.