Mida arvavad naised saunas, jagab tänases Naistelehes meie uus kolumnist Evelin Ilves.Foto: Rene Riisalu
Mitmesugust
22. veebruar 2017, 08:00

Kersti Kaljulaid – kas kalk ja kauge või soe ja sõbralik?

Kuidas mõista inimest, kes on justkui kõigi silme all, aga kellest me sageli aru ei saa? President Kersti Kaljulaidi esimesed sadakond päeva ametis on jätnud temast vastuolulise mulje. Ühelt poolt paistab president avalikkusele veidi robotlik ja jäik – kord ei kõlba talle kirik, siis kunagise riigipea ausammas. Teisalt vaatab meile vastu lihtrahvalik riigipea, kes eelistab ametlike sõnavõttude asemel inimestega otse suhelda, nii et see soojus jääb vaid nende vahele.

Ühiskonnas on kõige enam põhjustanud sädemeid Kaljulaidi keeldumine talle pakutud tänujumalateenistusest, mis sai ootamatult valuliku vastuvõtu osaliseks. Sellele lisas tuld tema väide, et jõuludel ja kirikul pole eriti ühist. Sama mõju oli naise lausel, et ta ei osaleks Eesti vabariigile aluse pannud president Konstantin Pätsi ausamba avamisel.

«Meie praegune president, kes on kolm kuud ametis olnud, polegi tegelikult õpetanud Eesti inimestele midagi muud kui seda, et kui sind kusagile kutsutakse, siis ära mine sinna ja ütle kutsest ebaviisakalt ära,» põrutab TV3 uudistes reformierakondlane Valdo Randpere. Mida arvavad naised saunas, jagab tänases Naistelehes meie uus kolumnist Evelin Ilves.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse