Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
21. veebruar 2017, 22:52

Ameerika pood jagab tööotsijatele tasuta ülikondi

Mehed, kes sooviksid tööd saada, kuid kellel ei jätku peene rätsepatöö jaoks raha, peavad tõestama, et kallist annetust ka heal viisil ära kasutavad.

Utah Woolen Mills, kõrgema klassi riidepood Salt Lake Citys, on tegutsenud juba 112 aastat. Sel aastal otsustas pood midagi uut teha ja algatas programmi, mille raames jagatakse tasuta ülikondi meestele, kellel on soov ja tahe tööle minna, kuid kes ei jaksa endale ülikonda osta.

Iga ülikonna kohta, mille Utah Woolen Mills müüb, antakse üks ülikond tasuta. Lisaks ka särk, lips ja kingad ning loomulikult tehakse kõik mõõtude järgi.

"Asi pole ülikonnas, vaid mehes, kes seda kannab," räägib NBC-le B.J. Stringham, poe juhataja. "Anname inimesele võimaluse särada ja mitte muretseda selle pärast, mida teised temast mõtlevad."

Õnnelike ülikonnasaajate seas on rekkajuht John Bos. Ta unistab ärivaldkonnas töötamisest, aga ilma ülikonnata on töö leidmine väga keeruline. Ühel korral ei suutnud ta isegi oma CV-d üle anda. "Pean tunnistama, et mul hakkas piinlik ja ma läksin minema," kirjeldab mees. "Ma ei näinud piisavalt hea välja."

Ülikondi ei jagata niisama. Selleks tuleb täita ankeet, kus peab kirjeldama oma karjääriunistusi, elusaatust ja ka seda, kuidas taotleja kavatseb pärast ülikonna annetust omalt poolt heade tegudega ühiskonda panustada.

Seni on pood annetanud 41 ülikonda ja 20 meest on järjekorras, et poodi mõõtmisele tulla.