Foto: Andres Varustin
Suhted
11. veebruar 2017, 04:00

Valentini­ootajate ­põhitüübid

Noor sõbrasõltlane

Kui ta sündis, oli Eesti juba Euroopa Liidus. Terase ja tundliku tüdrukuna vormistas ta kolmeaastaselt laulu pealkirjaga "Kui saad sõbrapäeval surma". Tänavu vorbib ta juba kolmekuningast sõbrapäevakaarte: oma klassile, pooltele tüüpidele mõlemast paralleelist ja megaerilised viiele parimale sõbrannale ja… Ehh, lapse asi, las möllab.

  • Romantiline pilvebaleriin

Keset igavat tootmiskoosolekut löövad ta poolloojunud silmad järsku särama nagu päikese­rattad ja täiesti kontekstiväliselt kostab küsimus: "Millised meie asutuses valentinipäeva-traditsioonid olidki? Naistele kingitakse lilli ja kutsutakse Kasearu laulma?" Inimesed mõõdavad juhmi pilguga ta rõõmsat nägu ja lappavad peas kolleegide listi: "Valentin-Valentin-Valentin…?"

  • Manipulaator

"Kuule, lähme vaatame seda kasukat veel korra! Näe, see on nüüd juba 7 protsenti alla hinnatud, sõbrapäevaks teevad ehk veel soodukat. On ju see nagu mulle õmmeldud? Issand, nii soe, selle all ei peaks midagi muud kandmagi."

  • Ülekasvanud sõbrasõltlane

Ta sündis vahetult pärast Euroopa Söe- ja Teraseühenduse asutamist. Nüüdseks on lapselapsed õpetanud Facebooki kasutamise täitsa käppa. Oeh. Vaheldumisi postitub kulunud sententse, Artur Alliksaare luulet ning ilgetesse lille- ja südameraamidesse uputatud pilte sõbrannadest ja nende järglastest. Sõbrapäeval korrutada kõik 14ga. Ehh, las möllab…

  • Äsjaarmunud

Jõulupeol kokku saanud paaril pole tegelikult mesinädalad veel lõppenud, aga sõbrapäev annab hea võimaluse uus hoog peale lükata. "Juhhuu! Mida me veel proovinud pole?"