Kõige olulisem on aga armastus iseenda vastu. Sest vaadake, isegi oma vigu peab oskama armastada, sest need õpetavad sind järgmine kord samas kohas komistamata edasi minema.Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
8. veebruar 2017, 10:11

Manona Paris: "Armuigatsus on üks hullemaid piinu."

Armuigatsus on üks hullemaid piinu. Kui tahes palju me ka ei korrutaks mantrat, et ka üksinda on hea, igatseme tegelikult oma hinges kaaslase järele. Kasvõi ühe erilise järele, kes aitaks augud hinges kokku sõlmida ja pööraks palge taas hea poole.

Olen ise üsna suur armastusenarkar olnud. Mul on läbitud kogu see naine-annab-endast-kõik-paneb-mehe-kuningaks ja muu säärane. Sain selle muinasjutu – valge kleidi ja ülima pühendumise – üsna varases eas. Olen aga kogenud sedagi, kuidas mu naiivne romantiline arusaam armastusest muutub iseenda groteskseks varjuks. Sest see, kes ainult annab, saab ühel hetkel lihtlabaselt tühjaks, kui ta midagi asemele ei oska nõuda. Kuigi toona oli see väga valus, olen nüüd ka selle kogemuse eest tänulik.

See aitas mul aduda, et tegelikult on armastus igal pool. See on energia, millest elu koosneb. Sestap ei leia ma, et armastust peaks nii väga otsima, sest see on alati ühel või teisel moel meie ümber olemas. Armastus on minu igapäevases töös, kui vormin kasvõi sedasama juhtkirja. Armastus iseloomustab ka suhteid oma sõprade ja vanemate ning loomulikult lastega. Armastus on isegi asjaolus, et mu kõrval on natuke kuri abikaasa, kellega ma samal hommikul olen taas pidanud maha väitluse lastele piiride seadmisest või köögipindade puhtusest.

Kõige olulisem on aga armastus iseenda vastu. Sest vaadake, isegi oma vigu peab oskama armastada, sest need õpetavad sind järgmine kord samas kohas komistamata edasi minema. Kokkuvõttes pole halbu asju, valesti tehtud tegusid ega luhtumisi. On vaid kasutamata võimalused ja tegemata teod.

Loomulikult, selleks ei pea minema ja pead ahju pistma. Lollusi ei pea proovima protsessi enese pärast. Kartus elada on aga paraku üks läbivaid probleeme, mis inimestel ette tuleb. Mil iganes avab keegi foorumites igihalja postituse «Mida sina elus kõige enam kahetsed?», on alati esimene vastus: ma ei julgenud oma tundeid väljendada või neile truuks jääda ning kaotasin oma arvatava eluarmastuse. Seega – julgemini. Ikka armastades.

Sel nädalal...

  • toon kööki tükikese Sitsiiliat nende imeliste retseptidega.
  • ära muretse, kui pelgad, et isegi kraanivee põhja kõrvetad. Sous vide kokkab gurmeeroa sinu eest!
  • tutvun hoolikalt Mari Kuke nippidega, kuidas last nuti seadmest võõrutada.
Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse