Foto: VIDA PRESS
Suhted
6. veebruar 2017, 12:00

HALVAD UUDISED LONTIS MEESTELE: kuidas võib peenis ennustada su oodatavat eluiga? (59)

Lontis peenis pole halb uudis mitte ainult su seksuaalelu jaoks – USA Mississippi ülikooli uuringu kohaselt on erektsioonihäiretega meestel teistest 70% kõrgem risk enneaegselt surra.

Südame-veresoonkonna kehv tervis on erektsioonihäirete levinuim põhjus, vahendab Men's Health. Nii kinnitab Lõuna-Illinois' ülikooli meditsiinikooli uroloogia abiprofessor Tobias Köhler. Ehk siis: kui sul on raskusi kõvaks saamisel, siis võib see olla ohumärk selle kohta, et sul on südamega probleeme.

Tegelikult on dr Köhleri sõnul lausa nii, et paljudel kehvast südame- ja veresoonkonnast tingitud erektsioonihäiretega meestel on lähema viie aasta jooksul oodata selliseid eluohtlikke südamehäireid nagu näiteks infarkt.

Peenisesse verd kandvad veresooned on pisikesed, vaid 1-2-millimeetrise läbimõõduga ja ummistuvad kergesti, märgib uroloog. Kui veresoonte sisemusse hakkab tekkima lubjakiht – valest toitumisest, vähesest trennist, suitsetamisest, vanusest või geenidest –, siis on verevool peenisesse kõige esimene asi, mis katkestatakse.

See teeb erektsiooni saamise võimatuks.

Ja kui soonte lupjumine jätkub, hakkab see mõju avaldama suurematele arteritele, nendele, mis kannavad verd su südamesse ja sealt ära. See võib põhjustada südameatakki või äkksurma.

Niisiis on ülioluline erektsioonihäiretega arsti poole pöörduda. Kui varast hoiatust aegsasti kuulda võtad, siis võid oma veresoonkonna häired veel korda saada, enne kui need saatuslikuks muutuvad.

Köhler ütleb, et arstiga tuleks ühendust võtta siis, kui sa pole suutnud kolme kuu jooksul pidevalt seda üles saada või üleval hoida. Kui kurja juureks ongi blokeeritud arterid, siis võib õige dieedi ja füüsiliste treeningutega peenise jälle tööle saada. Vahepeal võid aga seksida näiteks Viagra abil.