Mehi pole tihti õpetatud tunnetest aru saama, saati neist rääkima. «Stress» on meeste jaoks üsna talutav sõna, ka suur töökoormus ja võib-olla kehv tervis võivad olla jututeemaks – pikka aega püsiv masendus- ja lootusetustunne tunduvad aga endagi jaoks tabuna.Foto: Rui Vale de Sousa
Mitmesugust
1. veebruar 2017, 12:35

NÕUANDJA: Kuidas mehed depressiooni varjavad?

Depressioon on haigus, mis tabab inimesi soost olenemata. Meeste tunded on paraku rohkem peidus ja nii jääb ka nende depressioon sageli märkamata. Kuidas seda ära tunda, selgitab pereterapeut Kätlin Konstabel.

Pole emotsioone, mis oleksid omased vaid naistele või meestele. Neid lihtsalt väljendatakse erinevalt. Jah, naistel diagnoositakse depressiooni rohkem, aga osalt põhjusel, et meestel jääb see sagedamini avastamata. Meeste depressioon on peidus. Mehi on kasvatatud olema tugevad, edule ja tegutsemisele orienteeritud. Depressioon tundub neile nõrkuse, lüüasaamise märgina, seega tuleb seda varjata.

Mehi pole tihti õpetatud tunnetest aru saama, saati neist rääkima. «Stress» on meeste jaoks üsna talutav sõna, ka suur töökoormus ja võib-olla kehv tervis võivad olla jututeemaks – pikka aega püsiv masendus- ja lootusetustunne tunduvad aga endagi jaoks tabuna.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse