Kuigi mitmetest küsitlustest selgub ja paljud ka arvavad, et lastele ei meeldi kala, siis värske uuringu tulemused tõestavad vastupidist. Tervislik kala edestas lemmiktoitude järjestuses nii populaarset kana, kodust pikkpoissi kui šnitslit.Foto: Pixabay
Mitmesugust
25. jaanuar 2017, 10:46

VÄRSKE UURING: mis on laste arvates hetke popim koolitoit?

Eestimaa õpilased peavad koolitoitu maitsvaks ja ahvatleva välimusega  kõhutäieks. Eriti on koolijütside seas armastatud makaronid ja kõige vähem tahavad nad lõunamenüüs näha lasanjet, selgub koolitoitlustaja Daily värskest koolilõuna rahulolu-uuringust.

Enam kui 3000 õpilase seas viidi läbi uuring, et selgitada välja laste toitumiseelistused ja rahulolu koolitoiduga.

Õpilaste lemmik koolilõuna edetabeli esikoha võitsid ülekaalukalt makaronid, järgnesid riis, kartulipuder ja tatar. Üllatuslikult ei jõudnud sel aastal esiviisikusse ükski roog, mille põhiosa moodustab liha.

Kuigi mitmetest küsitlustest selgub ja paljud ka arvavad, et lastele ei meeldi kala, siis värske uuringu tulemused tõestavad vastupidist. Tervislik kala edestas lemmiktoitude järjestuses nii populaarset kana, kodust pikkpoissi kui šnitslit.

Tabeli tagumise poole moodustasid vähem populaarsed road, kuhu jõudis köögiviljane ühepajatoit, itaallaste lemmikroog risotto ning ka saapamaa au ja kuulsus lasanje. Endriksoni sõnul neid roogasid aga menüüst välja ei jäeta – pigem tehakse retseptid ümber, et leida lastele sobivamad maitselahendused

Rahulolu-uuringu käigus küsiti laste käest ka, mida nad kodus enim söövad, ning selles edetabelis sai enim hääli kartul. Tihedalt olid kannul liha, supp ja makaronid. Koolis armastatud kala jäi aga selle järjestuse keskpaika.

Hoolimata köögiviljade tervislikkusest ja soovitustest nende osakaalu menüüs suurendada, on just värsked aiasaadused need, millest kodudes kõige vähem toite valmistatakse. Üllatuslikult olid vähem mainitud toitude hulgas ka hommikusöögina populaarsed pudrud ja munast valmistatud toidud.

Foto: TAIRO LUTTER