Naudingute vastu pole meil kellelgi aga midagi, isegi kui need on vahel väga tühised. Sel nädalavahetusel tegin enda jaoks ülesandeks nautida korratust, mida toovad mu ellu kodune mees ja kaks eelkooliealist last. Kohe nii palju, et ei polemiseeri poole sõnagagi väljaviimata kuuse või segamini auto teemadel.Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
25. jaanuar 2017, 09:24

Manona Paris sellest, kuidas Mai-Agate Väljataga Naistelehe daamid elevile ajas

Kuigi esoteeriline teemavalik pole meile Naistelehes võõras, oleme siiski kõik tugeva skeptikugeeniga. Ent kui tuntud selgeltnägija Mai-Agate Väljataga pidi enne pildistamist meie toimetusest läbi astuma, läks enamik Naistelehe daame veidi elevile.

Korraga sai terve ruum päikest täis. Mis tema juures kõige rohkem vaimustas, oli tema naksakas, terav olek. Ei mingit nõiduslikku hõllandust – meie juurde istus maha pisike piprane proua, kel oli hämmastavalt terav silmavaade ja veel väledam keel.

Minul, kes ma sokutasin end kohe tervitussõnu lausuma, soovitas ta veidi vähem ennast täis olla. Tarbijatoimetajal Maril olla rohkem ennast täis. Rohkem ennast armastada. Hiljem täpsustas: küsimus polegi enda mina tähtsustamises, vaid selles, et teeksime seda, mis meile meeldib. «Elus tuleb käia naudingute rajal,» muigas ta, kui suundus fotograaf Daisyga pildistama. «Ärge muretsege, naised, teil läheb kõik hästi!»

See viimane ehk ongi kõige olulisem. Usud sa siis endasse, jumalasse või puhtasse pesusse laupäeva saunapäeval – alati peab eeldama, et läheb hästi. Isegi kui sel teel tuleb käia mõnest katsumusest õppust võtmas. Tõsi, mõnikord on need õppetunnid suisa võimatult valusad. Tean suurepäraselt, mida tähendab, kui sa ei suuda nende mõjul isegi hingata. Ent olen ka kogenud, et see möödub.

Naudingute vastu pole meil kellelgi aga midagi, isegi kui need on vahel väga tühised. Sel nädalavahetusel tegin enda jaoks ülesandeks nautida korratust, mida toovad mu ellu kodune mees ja kaks eelkooliealist last. Kohe nii palju, et ei polemiseeri poole sõnagagi väljaviimata kuuse või segamini auto teemadel.

Tulemus? Auto on ikka segamini, sest nagu ütleb hea sõber Anton Aleksejev: inimestele ei meeldi, kui teistel liiga hästi läheb. Kummaline tähelepanek, kuid paraku kahjuks sageli toimiv. Meie toast aga sai talv koos kuusega välja viidud. Asemel on pott nartsisse ja suur kevadelootus. Naudingute raja algus sai hästi tähistatud!

Sel nädalal …
• soovitan innustuda klaasipuhujast korrakaitsja julgest otsusest teha hobist teine elukutse. Lk 20
• teen kanasüdametest pajarooga. Rupskid on täiesti alahinnatud. Lk 30
• korraldan meigipintslitele põhjaliku peapesu. Lk 58

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse