Foto: AFP / Scanpix
Maailm
25. jaanuar 2017, 04:00

Soomes tabati mees seaga seksimiselt (111)

Oulu politsei sai reede õhtul kell 23.10 teate, et sigalas on alasti võõras mees astunud suguühtesse 250 kilogrammi kaaluva kuldiga, vahendab Iltalehti.

Kui politseinikud sündmuskohale jõudsid, oli ta juba autosse istunud ja põgenenud. Seatalitajate sõnul avastasid nad notsude rahurikkuja valvesignalisatsiooni häire peale.

Politseinikud hakkasid meest jälitama. Viimane jõudis läbida 40 kilomeetrit ja sõitis siis teelt kraavi. Selgus, et ta oli purupurjus.

Politseinikud pidasid mehe algul kinni, kuid lasksid juba laupäeval vabaks, sest loomaga vahekorda astumine muutub Soomes kuriteoks vaid siis, kui loomale tekitatakse vigastusi. Antud juhul jäi aga kult täie tervise juurde. Vigastuste tekitamist käsitletakse loomapiinamisena, mille eest näevad Soome seadused ette kuni neli aastat vanglakaristust.

Ajaleht Ilta-Sanomat viitab Rootsis ja Norras tehtud uurimustele, mille järgi valib inimene kõige sagedamini seksipartneriks koera.

Iltalehti lisab, et Soome kõrval on Euroopas veel kaks riiki (Ungari ja Rumeenia), kus inimese seksuaalvahekorda loomaga ei peeta kuriteoks. Soomes tühistati vastav seaduseparagrahv 1971. aastal, enne seda oli seks loomaga keelatud.

Küll aga keelab Soomes seadus loomaporno valmistamise levitamise eesmärgil. Selle eest saab määrata kuni kaks aastat vanglakaristust.

Kuna Euroopa riigid on 2000. aastatel üksteise järel keelustanud loomaõiguslaste survel seksi loomadega, siis on sama teed minemas ka Soome. Nimelt on väljatöötamisel uus loomakaitseseadus, mille valitsus kavatseb kevadel esitada parlamendile kinnitamiseks.