Joel Juht on oma blogis varasemalt teinud nalja mürgipumba kohta, kuid nüüd sai selle kasutuselevõtt peaaegu reaalsuseks.Foto: Erakogu
Mitmesugust
20. jaanuar 2017, 23:20

Ekstreemsportlane Joel Juht jookseb Tais madudega võidu

Aprillis Marokos toimuvaks kõrbemaratoniks valmistuv JJ-Street tantsukooli looja, harrastussportlane ja seikleja Joel Juht on pärast Tenerifet oma treeningutega jõudnud Tai Kuningriigi Koh Samui saarele, mis tema sõnul on äärmiselt tore väike saar, kuid tema jaoks siiski juba liiga kommertslik.

Esimese 3 päevaga on kõrbejooksuks treenija jooksnud kokku 50 kilomeetrit ning tervele saarele on juba ring peale tehtud. 

Joel Juht on oma blogis varasemalt teinud nalja mürgipumba kohta, kuid nüüd sai selle kasutuselevõtt peaaegu reaalsuseks. "Jooksin 15. jaanuaril 4,15-kilomeetrilist distantsi, kui ühel hetkel avastasin nina eest 1,5 meetri pikkuse mao, kellele oleksin äärepealt peale astunud," jutustab sportlane.

"Kuna see madu oli asfaltteega sarnast värvi, siis ei pannud teda kohe ka tähele, sest päike paistis veel otse mulle näkku. Igatahes jäi see tegelane seisma koos minuga, me vahtisime üksteisele otsa, mina kivistusin algul ära, siis tegin aeglaselt kaks sammu tagasi ja siis pani madu õnneks suure kiirusega üle sõidutee. Ma sain oma jooksu jätkata, aga pärast seda tundsin, kuidas süda lõi ja ise mõtlesin, et kuidas see saab võimalik olla. Võib-olla oli see mingi märk, sest madu sümboliseerib väidetavalt arsti, ravimist ja muud sellist."

Keha pole kuumusega harjunud

Joeli sõnul on kogu see ettevõtmine Koh Samui saarel on täiesti uus kogemus, kuna temperatuur sealses niiskuses on keskmiselt 32 soojakraadi, maksimaalselt 40 ning see teeb jooksmise taktikaliselt raskemaks, sest keha kaotab sellise kuumusega veel rohkem vett, kui koduses kliimas joostes.

"Esimesel päeval, kui läksin trenni tegema, siis ei olnud keha sellise kuumusega harjunud, esimeste sammudega viskas pulsi lubatust kõrgemale ja ka hingamine oli häiritud. Loomulikult on see normaalne, kuna keha vajab aklimatiseerumiseks natukene aega ja ma olen sellega arvestanud, et ei saagi kohe loota häid näitajaid!" selgitab ta.

Päike paistab lagipähe

Kuna Päike paistab jooksmisel lagipähe, siis kasutab Joel 50 SPF päikesekaitsevahendit, et ei tekiks suuremaid päikesekahjustusi. Üks terviserike siiski juba tuli. "Peale Päikese on loomulikult siin probleemiks niiskus, kuna sellest tingitult sain ma 4 tunni ja 15 minuti pikkusest jooksust selja marraskile ja seda ei oleks ma osanud ette arvata. Nimelt oli treeningkott, millega ma jooksin, mu selja esimesel päeval ära hõõrunud, kuid siis see ainult punetas. Mõtlesin, et olen tark ja panen kirurgilise plaastri seljale, aga selle tulemusel läks asi hoopiski hullemaks," jutustab maratonijooksja, lisades, et see tundub endalegi veel arusaamatu. Igatahes on Joel andnud oma seljale paar päeva puhkust ja plaanib proovida teist jooksusärki, veendumaks, et probleem ei ole särgimaterjalis. 

Harrastussportlane tunnistab, et kuna ta alustas oma treeninguid 3,5 kuud tagasi, siis ei ole ta kellelegi veel rääkinud seda, et tegelikkuses oli tal mõlema talla all põletik. "Mingil hetkel küll sain ühest valust lahti, kuid nüüd on jäänud veel parem jalg, millega olen siin Tais igapäevaselt tegelenud, külastades ühte väga head massaažiteenust pakkuvat kohta," räägib ta.