Kuna jooga on niivõrd lai teadus, võib joogat kasutada praktiliselt ükskõik milleks. See, mida igaüks joogakoolist õpib või saab, sõltubki sellest, mida vajatakse enesearenguks.Foto: Erakogu
Mitmesugust
19. jaanuar 2017, 23:35

Kuidas ja kus on võimalik õppida joogainstruktoriks?

Viimastel aastatel on jooga Eestis üha populaarsemaks muutunud ja kasvanud on ka nende inimeste hulk, kes seda oma igapäevaellu lülitada tahavad. Kuidas aga toimub joogainstrukturiks õppimine?

Jooga on sügav vaimne teadus, mille eesmärgiks pole jalga kaela taha väänata, vaid see juhib inimest tugevama kontaktini iseenda sügavaima olemusega, et inimene saaks kogeda kõrgeimat võimalikku teadvuseseisundit ja tõelist vabadust.

Kuna jooga on niivõrd lai teadus, võib joogat kasutada praktiliselt ükskõik milleks. See, mida igaüks joogakoolist õpib või saab, sõltubki sellest, mida vajatakse enesearenguks. Näiteks võib jooga tervisega imesid teha, võib parandada elukvaliteeti, arendades omadusi, mis võivad nõrgad olla (näiteks loomingulisus, tahtejõud, julgus, hoolivus, mälu, intelligents jne). Kui kedagi huvitavad esoteerilisemad ja paranormaalsemad teemad, milleks inimene tegelikult võimeline on, ka seal avab jooga uksed ja teadmised kuidas nendeni jõuda. 

Esimese taseme joogatunnid on mõeldud kõigile joogahuvilistele, olenemata eelnevatest jooga-alastest teadmistest või kogemustest, soost või vanusest. Kindlasti on just see parim viis joogaga algust teha, sest lisaks praktikale saab ka vajalikud teoreetilised teadmised, mis ühtekokku moodustavad põhjaliku ja tervikliku joogaõpetuse, et iseseisvalt praktiseerida või siis kõrgematel tasemetel jätkata.

Samuti räägitakse jooga eesmärgist ja mis etapid sellel teekonnal läbida, et jõuda lõppeesmärgini ning sellest, kuidas inimene üldiselt liigub oma arenguteel. Tutvustatakse jooga fundamentaalseid põhitõdesid, mis on joogide poolt jälgitud niiöelda füüsikaseadused ja puudutavad inimese käitumist. Joogid on täheldanud, et käitudes teatud viisidel, saame oma elu ja arengut lihtsustada ja nendele soovitustele vastu astudes teeme oma elu keerulisemaks. Need seadused toimivad nagu iga muu füüsikaseadus.

Joogateaduse algeesmärk

Joogateaduse algeesmärk oli, et inimene jõuaks oma evolutsiooni tippu, kasutaks ära kogu oma ajupotentsiaali, mis talle antud on ja leiaks vastused sügavatele küsimustele enda seest, miks ta üldse sündis planeedile Maa, kes ta on, kust ta tuleb ja kuhu ta läheb.

Kuna jooga on niivõrd lai teadus, võib joogat kasutada praktiliselt ükskõik milleks. See, mida igaüks joogakoolist õpib või saab, sõltubki sellest, mida vajatakse enesearenguks. Foto: Erakogu

Karolin Tsarski, Isvara Joogakooli õpetaja