Mesi kuulub peaaegu iga pere talvevarude hulka. Kuidas aga eristada kvaliteetset mett kehvast, selgitab Harjumaa Veterinaarkeskuse asejuhataja Arvi Raie.Foto: Ruslan Grigoriev
Naisteleht 18. jaanuar 2017 21:10
Mesi kuulub peaaegu iga pere talvevarude hulka. Kuidas aga eristada kvaliteetset mett kehvast, selgitab Harjumaa Veterinaarkeskuse asejuhataja Arvi Raie.

Vedel või suhkrustunud mesi?
Eestis on mesilaste korjeperiood lühikesevõitu ja mesi kristalliseerub kiiresti. Näiteks kevadine-varasuvine mesi on jaanipäevaks juba suhkrustunud. Sügisene mesi kristalliseerub aeglasemalt, kuid üldjuhul on suvel ja sügisel korjatud mesi oktoobriks-novembriks juba kõvenenud. Mõnikord on mee peal ka valkjas rabe kiht – need on glükoosikristallid, mis viitavad suurele glükoosisisaldusele mees ja mee kõrgele kvaliteedile.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse