Sel nädalal oli mul taas tunne, nagu üritaks miski mulle vett peale tõmmata. Kõigepealt andis saba nõudepesumasin.Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
18. jaanuar 2017, 07:42

Manona Paris: "Mida see tähendab, kui kodus üks veega seotud uputus teist taga ajab?"

Mida see tähendab, kui sul kodus üks veega seotud uputus teist taga ajab? Kas kõiksus üritab sulle midagi kannatamatult selgeks teha? Näiteks seda, et peaksid võimsate energiate keerises teistmoodi talitama. Või ikkagi seda, et on aeg hankida töö kindlamad kodumasinad ja panustada veidi remonti?

Sel nädalal oli mul taas tunne, nagu üritaks miski mulle vett peale tõmmata. Kõigepealt andis saba nõudepesumasin. Abikaasa ahastas, mina eriti mitte. Nõudepesumasin pole minu jaoks esmatähtis kodumasin – mul on nagunii kombeks söögitegemise käigus järjest kõik kausid-kahvlid puhtaks lobistada. Rohkem oli kahju alumistest naabritest, kes õigeusklike venelastena said täpselt nende esimesel jõulupühal meilt toreda kingituse.

Mees käis ja aitas naabriprouadel vett lambikuplist välja kallata ning tellis meie masinale remondi. Naastes oli ta rõõmsa olekuga ja ütles, et maja vahel käiv kuulujutt, nagu oleks meie alumised naabrid kuidagimoodi prügikorjajad, ei vasta absoluutselt tõele. Masin läks parandusse, mees ammu kokku lepitud töösõitu ja mina lõksutasin talle saateks, et mine jah – saangi veidi rahus kraamida ja pesu pesta.

Pipart mulle keelele! Selle asemel et koos lastega oma ema sünnipäevale veereda, päästsin mina alumisi naabreid õigeusklike uue aasta puhul järjekordsest uputusest, väljutades rikkiläinud pesumasinast kausside kaupa vett ning üritades vannis WC-pumbaga loputustsüklit imiteerida.

Kaks veeavariid ühe nädala jooksul, kas juhus? Tuttavad esoteerikud muigasid ja ütlesid, et vesi on suur ja võimas stiihia. Veeuputus tähendavat, et peaksin kuulama, mida võimsat universum mulle pakub, ning julgema sellega kaasa minna! Mingi suur energia üritab mu ellu murda. Veel tuttavamad, asised inimesed – sealhulgas irvitav abikaasa – aga soovitasid viimaks ometi Aasias toodetud kodumasinad välja vahetada.

Ise näen asjas veel humoorikamat õppetundi. Esiteks – ära usu kuulujutte (naabritest). Teiseks, tee vahet olulisel. Laupäeva hommikul ei pea hambad ristis superpesunaise kombel kodumasinaid üle koormama, selle asemel et minna oma armsa ema sünnipäevale. Ime siis, et sulle vesi peale tõmmatakse. Rahustuseks.

Sel nädalal …

  • soovitan lugeda kõigil küünikutel Sergei ja Svetlana Maasini pereõnnest. Ja inspireeruda. Lk 14
  • põletada igal juhul kodus rohkem küünlaid, loitsuga või mitte. Lk 28
  • panna kõrva taha Kadri Simsoni endasäästmisnipid. Lk 62
Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse