Kui hea on süüdistada oma viltuvedamiste eest kedagi teist – meest, ülemust või kõiki taevaseid ja põrgulikke jõude. Mina olen ju kukupai, teen alati kõik endast oleneva. Lihtsalt stiihiad mu ümber ei taha sellega arvestada!Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
11. jaanuar 2017, 13:04

Manona Paris: "Kui hea on süüdistada oma viltuvedamiste eest kedagi teist."

Kui hea on süüdistada oma viltuvedamiste eest kedagi teist – meest, ülemust või kõiki taevaseid ja põrgulikke jõude. Mina olen ju kukupai, teen alati kõik endast oleneva. Lihtsalt stiihiad mu ümber ei taha sellega arvestada!

See pole mina, kelle süül laps hommikul aeda hiljaks jäi – ta ise pirtsutas toidu ja riietega! Miks mees mind autoga tööle ei jõudnud viia? Mina pole vastutav, et mu kaal tõuseb – see on stressirikas töö, mis trenni ja tervisliku toidu asemel maiustustemaale eksitab. Takkapihta on kogu ühiskond süüdi ka selles, et tunnen end vahel oma kehas nagu kont võõras. Nutt ja hala! Mõnikord võib tõesti tunda, et räästas, mille sa enda pea kohale oled mananud, hakkab tootma jääpurikatest koosnevat vihma. Kahjuks unustame sageli, et meie võimuses on selle nuhtluse alt minema kõndida ja ise oma elu paremaks muuta.

Saab ju veidi varem üles tõusta, ei pea viimasel hetkel jooksma. Mehega saab juba eos läbi rääkida, millised on kellegi hommikused trajektoorid. Mõtete lugemine pole inimeste seas veel väga levinud. Sinu enda keha ei saa mitte kunagi olla halb või võõras.

Mulle väga sümpatiseerib meie kaanel oleva personaaltreeneri Erik Orgu mõte, et keha eest tuleks hoolitseda nagu auto eest. Mina läheksin sammu võrra isiklikumaks. Kui õige kohtleks keha samamoodi kui oma kodu? Nagu me iga tööpäeva õhtul teeme pisukest kraamimist, niisamuti võiksime iga päev teha midagi toredat oma füüsilise tervise heaks.

Ma olen üritanud seda nüüd nädal aega teha. Tulla võimalusel tööle jalgsi (45 minutit). Jagada koogitükki kolleegidega. Asendada liha kalaga, küpsised puuviljadega ning juua mahla ja kohvi asemel vett.

Erik räägib siiralt oma uusaastalubadustest. Et ta tahab olla teadlikum ja positiivsem inimene. Need on ühed head ja realistlikud lubadused. Mitte nagu minu mullune: tahan kaotada kaalu. Kuna ma märtsi lõpus sünnitasin, siis maailmakõiksus arvestas sellega. Nüüd on mu soov märksa konkreetsem. Tahan muutuda 17 kilo võrra tervislikumaks. Vara on veel hõisata, aga tänasest on alla võtta juba 16.

Selles numbris soovitan …

• lugeda Christin Muuli intervjuud sellest, kuidas sihti silme ees hoida ja selle nimel pingutada. Lk 22

• mõtiskleda pereterapeut Kätlin Konstabeli koostatud suhteauditi küsimuste üle. Lk 28

• hinnata, kas sinu toit sisaldab piisavalt hädavajalikku seleeni. Lk 40

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse