Pireti sõnul võttis ta tõepoolest hiljuti end kätte ja kogus koos lahkete inimestega kokku 300 kg sooje riideid, mis tuleks nüüd Süüria sõjapõgenikele, eelkõige lastele ja naistele talveks saata. "Riided tuleks lähiajal läkitada Istanbuli sotsiaalkeskusesse Small Project Istanbul, ent Eestist tuleb sellise saadetise maksumus kokku ligi 1000 eurot," kirjutab Piret Krumm.Foto: Piret Krumm Facebook
Mitmesugust
6. jaanuar 2017, 18:37

Süürias nähtu läks Piret Krummile sedavõrd hinge, et ta kogus põgenikele kokku lausa 300 kg riideid

"Pealtnägija" möödunud aasta viimast saadet juhtisid inimesed, kel on seni olnud meediaga vaid kaudne kokkupuude ja seegi on piirdunud üksnes intervjuude andmisega. Näiteks käis Piret Krumm erisaate jaoks lugu tegemas Süüria-Türgi piiril ja Istanbulis ning seal kogetu tekitas temas tahtmise natukenegi leevenda seda rahutut ja mässulist maailma.

"Näitleja Piret Krumm käis eelmise aasta lõpus "Peatlnägija" erisaate jaoks lugu tegemas Süüria-Türgi piiril ja Istanbulis. Juttu oli Süüria sõjapõgenikest, kelle elu on kõike muud kui roosiline," kirjutab saate tiim enda Facebooki lehel. "Seal nähtu ja kogetu läks meie tublile kaasaautorile sedavõrd hinge, et ta tegutses pärast saadet edasi, et ise midagigi sealse kriisi leevendamiseks ära teha.
Esimesed saadetised on pakitud."

Pireti sõnul võttis ta tõepoolest hiljuti end kätte ja kogus koos lahkete inimestega kokku 300 kg sooje riideid, mis tuleks nüüd Süüria sõjapõgenikele, eelkõige lastele ja naistele talveks saata. "Riided tuleks lähiajal läkitada Istanbuli sotsiaalkeskusesse Small Project Istanbul, ent Eestist tuleb sellise saadetise maksumus kokku ligi 1000 eurot," kirjutab Piret Krumm.

Osa sellest summast lubab Piret küll ise finantseerida, ent suuremale osale otsib ta siiski annetuse näol tuge. "Saabubud talvel võib üks tekk või jope ühele Süüria lapsele tähendada rohkem, kui meie endale ettegi oskame kujutada."

Kui sulle tundub, et tahad samuti kaasa aidata, siis ülekande saab teha pangakontole EE932200221043963530 PIRET KRUMM. Selgitusse kirjuta lihtsalt ANNETUS!