Mul on tunne, et 2017. aasta saab tulla täpselt nii hea, kui selle ise teeme. Pole vahet, kas ootame sellelt 20kilost kaalukaotust (mina, tunnistan pattu!), ei esita mitte ühtegi soovi (tegevtoimetaja Inge) või hoopis midagi muud. Saatus on ikka meie endi kätes.Foto: Naisteleht
Mitmesugust
4. jaanuar 2017, 10:47

Manona Paris: "2017. aasta saab tulla täpselt nii hea, kui selle ise teeme."

Äjad mööduvad, tuuled pöörduvad, ent naised jäävad alati. Elu edasi kandma, maailma paremaks tegema ja enda ümber ilu looma.

Ma ei armasta eriti matemaatikat. Mul on raske näha praktilist väärtust millestki ruutjuure võtmises. Ent on üks koht, kus vana hea mata on mulle tublisti kasuks tulnud. See on taandamine.

Mitu ühesugust saab teha üheks. See muudab asjad lihtsamaks, paremini hoomatavaks ja duubeldab ressursse. Plats saab puhtam ja ilusam. Olen teinud taandamistehteid edukalt nii oma elus kui ka töös. Näiteks pole mingit mõtet omada liiga palju odavaid käekotte. Parem taanda nende soetamiseks kuluv raha ja osta endale käevangu üks korralik, praktiline ja pilkupüüdev. Pole mõtet raisata end saja austaja peale – leia see üks ja oma hingele armas.

Pole vaja ennast ka eri tegevuste vahel killustada. Rööprähklemine muudab edukaks vaid selle tegevuse enda. Ükski asi niimoodi korralikult tehtud ei saa, igalt poolt jääb midagi närviajavalt natuke puudu. Parem juba mõelda, kust annab tegevusi optimeerida ja oma energia ning ressursivarudega märksa olulisem asi tehtud.

Veidi samasugune taandamistehe on minu jaoks ka Naistelehe ja Naiste liitmine. Ka mina olin üks neist inimestest, kes armastas mõlemat väljaannet. Seda rõõmsam olen nüüd, mil sain aidata nende väljaannete paremaid külgi ühendada. Nii ongi meil nüüd Naiste Leht. Naisteleht. Tugevam, targem ja ilusam.

Mul on tunne, et 2017. aasta saab tulla täpselt nii hea, kui selle ise teeme. Pole vahet, kas ootame sellelt 20kilost kaalukaotust (mina, tunnistan pattu!), ei esita mitte ühtegi soovi (tegevtoimetaja Inge) või hoopis midagi muud. Saatus on ikka meie endi kätes.

See on natuke samamoodi nagu minu ja matemaatika suhe. Nimelt sattusin mingi veidra iroonia ajel matemaatikas tugevamate rühma, kuigi korrutasin pidevalt, et ei oska. Oli aga paar õpetajat, kes näitasid, et oskan küll. Ja võin ka tahta, sest tahtmise korral saab kõikjalt leida seda, mida enim vajad, olgu see siis valgus, rahu, kasu, poeesia või rõõm. Või kõik need koos.

Selles numbris …

• soovitan näidata vanaisadele Ivo Linna intervjuud ja pärida: millal sina viimati oma lapselastega tegelesid? Lk 8

• loen hoolikalt läbi põhjaliku ülevaate toimivatest mõistlikest kaalukaotusviisidest ja valin nendest ühe! Lk 38

• lõpetan igasugused äkkeksperimendid iseendaga. Loe lk 36

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse