Püsimeigi tehnikaga teostatud põsemeigi eesmärk on see, et kliendile jääks põseruužile põsepuna efekt.Foto: Margus Vilisoo
Mitmesugust
30. detsember 2016, 16:46

Püsimeik põskedele? Mida see endast kujutab?

Püsimeigi tegija Merilin Markov-Valm käis Hiinas Hongkongis õppimas uudset püsimeiki, mis jätab põseruuži efekti ning mis on Eestisse alles jõudnud ega ole siinsel ilumaastikul veel küllalt populaarne. Püsimeigi tehnikaga teostatud põsemeigi eesmärk on see, et kliendile jääks põseruužile põsepuna efekt. Kuna olemas on erinevaid toone, peab see sobima kliendi nahatüübiga/värvusega ehk siis kellele milline toon täpsemalt sobib. Kui sobiv värvitoon on protseduuriks välja valitud, tehakse põskedele eskiis ja teostatakse püsimeigiga puudriefekt, mis on nähtav kahe nädala pärast ja kuu aja pärast on lõplik tulemus käes.

Kui püsimeiki teostada õigesti, siis tehakse seda püsimeigi naha pealmisesse kihti, see ei ole nagu tattoo, mis läheb sügavale ja sinna jääbki. Kui klient protseduuritoolist tõuseb, ei pruugi see vaatepilt olla koheselt ilus. Kui kulmude, silmade ning huulte puhul on kohene ilus efekt, siis põskede puhul see nii ei ole. Kuna püsimeik tehakse naha pealmisesse kihti, siis nahk läheb tursesse, aga see taandub juba päeva jooksul ning kahe nädala möödudes on vaatepilt juba väga ilus. Seda protseduuri on pigem soovitatav teha siis, kui on puhkus või võimalus olla hiljem paar päeva kodune.

Eestisse see protseduur alles tuli, see on esmakordne asi. Kui keegi seda juba Eestis teeb, siis mõned vanemad tegijad, kuid kes on samuti selle alles nüüd selgeks õppinud, kuna protseduur on turul täiesti uudne.

Foto: Margus Vilisoo