Pingelises olukorras aitavad nii mõnedki teadlikud tegevused ära hoida tülisid, mitmeid arusaamatusi ja lihtsalt pahurat tuju. Pea meeles neid viite nõuannet.Foto: PickJumbo
Mitmesugust
6. jaanuar 2017, 18:35

5 trikki, kuidas närvilises olukorras end hetkega maha rahustada

Pingelises olukorras aitavad nii mõnedki teadlikud tegevused ära hoida tülisid, mitmeid arusaamatusi ja lihtsalt pahurat tuju. Pea meeles neid viite nõuannet:

#1 Enne vastuse andmist loe kümneni. Olgu selleks ärritav meil, vestlus sõbraga või esinemine - loe mõttes kümneni ja alles siis räägi.

#2 Hoia lemmikmuusika käepärast. Tee endale muusikalist lemmiklugudest ja hoia seda käepärast juhuks, kui vajad tujutõstjat.

Foto: PickJumbo

#3 Mõtle heale mälestusele. Kui oled pingelises või närvilises olukorras, siis pane end mõtteis kohta, kus olid õnnelik. Ja mõtle sellele. Kõik ülejäänud tunded jäävad ilusate mälestuste kõrval tahaplaanile.

#4 Positiivsed laused. Vaata, midas sinu sõbrad-tuttavad Facebookis või mujal sotsiaalmeedia kanalites jagavad ning salvesta mõned toredamad ütlused ka endale telefoni. Nii saad vajalikul hetkel neid uuesti lugeda ning endale vajalikuks mõtestada. Või osta endale heade mõtete purk/kaardid.

#5 Joo teed! Tundub ehk banaalne soovitus, ent see tõesti töötab. Roheline tee sisaldab stressimaandavaid ja looduslikult rahustavaid aineid.

Foto: PickJumbo