Mitmesugust
24. detsember 2016, 05:00

Kuidas valmistaga kõige maitsvamat hapukapsast?

Vanade eestlaste jõululaualt ei puudunud korralik seapraad, hapukapsas ega ka magus, sest usuti, et peres, kus jõuluroogasid ei valmistata, pole järgmisel aastal midagi head loota.

Lähtudes eestlaste tavadest, pani Daily koolikokk Evelyn Bauman kokku soodsa, ent maitsemeeli paitava jõulumenüü, mis sisaldab ka väikese krutskiga jõulukapsaid.

„Uhke jõululaud puhta tooraine ja põnevate maitsetega ei nõua suuri väljaminekuid. Võimalusel soovitan kokata terve perega, sest ühiselt veedetud aeg on väärtuslik,“ julgustas Bauman naisi ka oma meest ja lapsi kööki lubama.

Jõulu hapukapsas

  • kodumaine hapukapsas
  • õunamahl
  • sool
  • suhkur
  • mesi
  • kaneel
  • pohlad või jõhvikad

Pane potti hapukapsad, lisa juurde õunamahl nii, et see moodustaks pool hapukapsa kogusest ja lase tasasel tulel haududa umbes pool tundi või kuni kapsas on piisavalt pehme. Vahepeal lisa potti nii palju suhkrut ja soola, et maitse saaks magushapu. Õunamahlaga hautatud hapukapsale on sobilik lisada ka kaneeli ja mett. Ikka vastavalt sellele, kui suur magusa ja vürtsi austaja keegi on.

Vajadusel lisa veel mahla või vett. Tuleb jälgida, et kapsal oleks haudumise ajal paar sentimeetrit vedelikku all, muidu kõrbeb ta põhja. Soovi korral võib kapsale lisada külmutatud pohlad või jõhvikad.