Armastage üksteist – armastage tõeliselt. Armastage ja olge armastatud!Foto: LAURA OKS
Mitmesugust
21. detsember 2016, 21:46

Dave Benton: "Salamisi loodad alati, et lapsed käivad sinu jälgedes."

Dave Benton on artist, keda võib alati jõulude aegu Eesti erinevates paikade kontserte andmas leida. Tänavune aasta on eriline, sest tuuril saadab teda tütar Sissi, jõulud aga on Bentonite perele alati pere aeg olnud.

Dave, teie jõulutuurist tütrega — kui kaua te olete selleks valmistunud?

Terve oma elu! Artistina on see midagi, mida sa alati soovid. Kui sa oled isa, siis oled sa kas sportlane, kunstnik või autoparandaja, aga sa loodad alati, et su lapsed mingil moel käiksid sinu jälgedes. Minu tütar Sissi on laulnud ja teinud seda oma lapsepõlvest saati. Ta alustas väga noorelt Ave Kumpasega ja tal tekkis kirg laulmise vastu. Ta on minuga küll kaasas käinud tuuridel, kuid selliselt solistina on see tema jaoks esmakordne. Ma näen isana ja artistina, kuidas ta on arenenud, kuidas ta on muutnud küpsemaks ja kuidas ta on hakanud tegema asju õigesti – see on mulle väga oluline.

Kui keeruline on koos tuuri läbimine?

Meie side ja läbisaamine teineteisega on kõge imelisem asi, mida üldse saab omada. Isana ma saan öelda, et mul on hea side ja läbisaamine kõigi enda lastega. Me räägime kõigest — muidugi nad ei räägi mulle päris kõigest, aga enamuse asjadest nad siiski usaldavad mulle rääkida, me arutleme paljude asjade üle. Laulmise üle me tegelikult ei vaidle, mida ma arvan, et ma tean paremini, seda ma ütlen talle, sest kogemus räägib. Ma ei ütle talle, et see on see, kuidas sa midagi pead tegema.

Me räägime üleüldse elust, mitte ainult tuuri mõttes?

Just, mitte ainult tuuri mõttes, vaid üleüldse elust. Muidugi on meil reeglid, see on loomulik. Meil on ülesanded ja reeglid ja nad on sellega nõus. Konfliktid, mis meil on, on loomulikud igas peres. On üks asi, mida kutsutakse puberteediks ja ma tean sellest nii mõndagi, ma olen ka seal olnud. Aga peamine on see, et me oleme perekond.

Mis on teie jõuluõhtu traditsioon?

Perekond, perekond, perekond — me oleme kõik koos.

Ja teie kokkate?

Kusjuures kuulsin, et sellel aastal ma ei pea kokkama – see on minu kingitus! Me oleme hõivatud kuni 23. detsembrini, kui me tuleme hilja õhtul tagasi Kuresaarest ja siis 24. detsember on jõuluõhtu, see on alati niimoodi olnud. See on pere aeg.

Mida te sooviksite inimestele jõuluajaks?

Armastage üksteist – armastage tõeliselt. Armastage ja olge armastatud!

Foto: LAURA OKS