Vähe on tegelikult neid, kel on kaasasündinud geneetiline allergia, enamik allergiaid on ikkagi otseses seoses vale toitumisega. Ainevahetuslikud allergiad on ravitavad, kuid see nõuab distsipliini.Foto: Pixabay
Mitmesugust
21. detsember 2016, 19:39

Enamikku allergiatest saab ravida

Keha reaktsioon mõnele toiduainele on mureallikas üha suurema hulga inimeste jaoks. Küsimusele, miks tekivad allergiad ning kas ja kuidas on võimalik neist jagu saada, vastab ajurveda arst ja molekulaarbioloog dr Somit Kumar.

Kuidas allergia tekib? Kõik algab seedimisest. Seedimata toit ja väljutamata jääkained tekitavad kehas toksiine, mis panevad aja jooksul immuunsüsteemi suure pinge alla, kuni see murdub ja hakkab reageerima teatud ainetele, tekitades allergilisi reaktsioone. Paljud, kellel kaob hilisemas elus tolerants näiteks piima ehk laktoosi suhtes, pole sellised sündides ega ka varases lapseeas. Vähe on tegelikult neid, kel on kaasasündinud geneetiline allergia, enamik allergiaid on ikkagi otseses seoses vale toitumisega. Ainevahetuslikud allergiad on ravitavad, kuid see nõuab distsipliini.

Mis ikkagi on vale toitumine ja kuidas toituda õigesti loe täpsemalt värskest Naistelehest!

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse