5. Kirjuta üles. Hakka uuel aastal enda sissetulekuid/väljaminekuid märgistama, et näeksid täpselt, millele kuu jooksul raha kulub. Nii oskad järgnevatel kuudel teha läbimõeldud otsuseid.Foto: Pixabay
Mitmesugust
19. detsember 2017, 07:08

5 olulist soovitust selleks, et rahaasjad oleksid uuel aastal korras!

Eduka uue alguse nimel on oluline juba praegu väikseid samme astuma hakata ja seetõttu on igati paslik aeg enda rahaasjad üle vaadata. Siin on mõned soovitused, kuidas rahaga uuel aastal nutikamalt ümber käia.

1. Alusta suvepuhkuste broneerimist juba jaanuaris. Nii tagad endale soodsad pileti- ja rendihinnad. Suvine puhkus võib tunduda küll mägede taga, ent see on tõepoolest soodsaim aeg piletiostuks.

2. Hakka jõuludeks säästma. Tundub veider soovitus, eriti seetõttu, et hetkel on jõulud. Ent pane iga kuu natukene kõrvale selleks, et järgmised jõulud oleksid rahaliselt murevabamad.

3. Vaata üle enda püsitellimused. Ja katkesta need, mida sa ei loe/vaata/kuula. 

4. Ava pangas digihoius. Küsi parimat pakkumist enda kodupangast, ent igati mõistlik on avada hoius millegi olulise jaoks.

5. Kirjuta üles. Hakka uuel aastal enda sissetulekuid/väljaminekuid märgistama, et näeksid täpselt, millele kuu jooksul raha kulub. Nii oskad järgnevatel kuudel teha läbimõeldud otsuseid.

Foto: Pixabay