Foto: Pixabay
Mitmesugust
16. detsember 2016, 21:56

13 üllatavat näoahka kahjustavat tegevust sinu elus

Kui oled "uue aasta lubaduste" tüüpi inimene, siis võta endale juba jaanuarikuus (või miks mitte kohe) eesmärgiks enda näonaha eest hoolitsemine. Võib-olla teed alateadlikult või teadmatusest mõningaid vigu, mis mõjuvad sinu nahale äärmiselt laastavalt.

Meie panime kokku 30 pisiviga, mida võiksid edaspidi kindlasti vältida.

1. Meigiga uinumine. Ükskõik kui väsinud sa ka ei oleks - võta jumestus alati maha. Võid küll mõelda, et mis see üks õhtu ära ei ole ja küllap see nahale miskit väga hullu pole, aga järgmisel hommikul on punnid ja kuiv nahk garanteeritud.

2. Kohv. See enamike inimeste peamine "elupäästja" kuivatab tegelikult kõige rohkem nahka. Kui sa aga kohvita ei saa, siis joo iga kohvitassi eest kaks klaasi vett. Võimalusel lisa sisse ka viil apelsini või sidrunit.

3. Punnide pigistamine. Teame-teame... Ülimalt raske on rahulikult istuda, kui ärritav punn vaatab sulle peeglist vastu. Ent leia endas see tugevus ja lase punnil omasoodu olla. Kui oled aga ekstreemselt rahutu hing ja valgepead riivavad silma, siis pese hoolikalt käsi.

4. Pikad kuumad vannid. Uskumatu, eksole? Kuigi auravalt kuumad vannid võivad aeg-ajalt mõnusad olla, siis need võivad halvasti mõjuda sinu näonaha pealmisele kihile. Seega, kui nägu hakkab vannis või duši all punaseks tõmbuma, on aeg vee alt välja ronida!

5. Uut toodete katsetamine. Jää aeg-ajalt truuks enda lemmiktoodetele ja ära katseta pidevalt midagi uut. See viib naha ainult stressi.

6. Veepuudus. Joo rohkelt vett, see muudab naha elastseks, säravaks ja pehmeks.

7. Telefoniga rääkimine. Väiksed punnid põsel ja lõuajoonel? Need võivad olla tingitud pikkadest telefonikõnedest. Telefon võib endast kujutada tõelist bakteripesa ja seetõttu kanna endaga alati kaasas antibakteriaalseid niiskeid salvrätikuid, millega on hea telefoni puhastada.

8. Juuksehooldusvahendid. Kunagi soovitati kauapüsiva meigi nimel nägu juukselakiga üle "spreitada" - kuigi see tõesti kinnitab jumestust, siis ole järgmisel päeval valmis rikutud näonahaks. Samuti tuleks ettevaatlik olla ka shampoonide/palsamitega. Püüa neid võimalikult vähe näonahale niristada.

9. Määrdunud päikeseprillid. Parema nähtavuse ja ilusama näonaha nimel tuleks päikeseprille alati antibakteriaalse salvrätikuga puhastada.

10. Vähene uni... Peegeldub kahjuks kohe ka näohanal.

11. Silmade kissitamine. Kui nägemine on kehvemaks muutunud, siis soe soovitus oleks silmaarsti poole pöörduda. Paar prille võib odavamaks osutuda kui hiljem kortsudega võitlemine.

12. Kuivad huuled. Ära unusta ka enda huulte eest hoolt kanda - koori ja niisuta neid.

13. Padjapüür. Vaheta padjapüüri sage.

Foto: Pixabay