Veet Mano arvates on kõige tähtsam mõelda, kuidas kasutada oma vaba jõuluaega enese vabaks laskmiseks.Foto: Rasmus Kooskora
Mitmesugust
7. detsember 2016, 14:36

VEET MANO SELGITAB / Miks on eestlased jõuluajal närvilised?

On jõulukuu ja see on Eestis väga kiire aeg, mil inimesed otsivad närviliselt kingitusi ja ollakse vaimselt väsinud. Miks aga on eestlased ka sel rõõmsal ajal emotsionaalselt nii kinnised?

Oma arvamuse selle kohta ütleb välja Veet Mano, kelle arvates on üheks põhjuseks see, et Eestis ei ole rahvaarv eriti suur ja see annab kergema võimaluse iseendasse sulguda. Pealegi ei ole külmal ajal väga palju tegevusi, mis tooksid inimesi kokku. 

"Mulle meeldib inimestele meenutada, et jõuluaeg on õnnelik olemise aeg, mitte närviline aeg, kuid pühade aeg paraku teeb inimesed rohkem närvilisemaks," leiab Veet Mano, kelle jaoks on jõulud stressist vabanemise, lõdvestumise, armastuse vastuvõtmise ja andmise aeg. "Minu soov Eesti inimestele jõulude ajaks on see, et leidke, kuidas tõsiselt lõdvestuda ning hõljuge armastuse lainetel. See on palju sügavam kui lihtsalt kingitused. Kõige suurem kingitus on koos veedetud pühade aeg ning ülejäänud kingitused on selle sümbolid."

Veet Mano arvates on kõige tähtsam mõelda, kuidas kasutada oma vaba jõuluaega enese vabaks laskmiseks. "Ma tean, et inimeste jaoks on traditsioon palju süüa, kuid minu soovitus oleks — kallid Eesti inimesed, täitke end söögi ja alkoholi asemel armastusega ning hoolige oma kehast!" rõhutab ta.

Foto: Rasmus Kooskora