Donald ja Melania Trump Foto: CARLO ALLEGRI
Ilu ja mood
7. detsember 2016, 12:05

Moeloojad tülis: kes on nõus Melania Trumpile riideid õmblema, kes mitte?

Mitu nimekat moekunstnikku on kuulutanud, et nad pole nõus USA tulevast esileedit Melania Trumpi riietama. Teised seevastu ei näe põhjust ilusat naist tema vastuoluliste vaadetega mehe pärast karistada, vahendas BBC.
Donald ja Melania Trump Foto: CARLO ALLEGRI

Vaidlus sai alguse Michelle Obama lemmikdisaineri Sophie Theallet´ säutsust. Theallet kirjutas, et ta ei kavatse end kuidagi uue esileediga siduda ega talle riideid õmmelda, kuna tolle abikaasa rassistlik ja seksistlik maailmavaade on vastuvõetamatu.

Donald ja Melania Trump valimiste ööl New Yorgis Foto: CHIP SOMODEVILLA

Ka USA disainerid Tom Ford ja Marc Jacobs kinnitasid, et nad ei ole nõus proua Trumpile moealast nõu andma. Fordi sõnul on ta Melaniale juba korra ära öelnud, kuigi tookord oli põhjus mitte poliitikas vaid stiilis. Nimelt olevat sloveeni kaunitar hoopis teist tüüpi kui need naised, keda Ford tavaliselt riietab.

Tom Ford Foto: Jamie McCarthy

Seevastu Tommy Hilfigeri ja Thom Browne´i moemajadesse on Melania alati teretulnud. Hilfigeri sõnul on Melania Trump imeilus naine, kellele riiete õmblemine peaks olema auasi.

Tommy Hilfiger Foto: Jamie McCarthy

Briti moeauhindade galal intervjuu andnud nimekas prantslane Jean Paul Gaultier kinnitas, et proua Trumpile riiete disainimine pole tema eesmärk. Kui selline pakkumine peaks siiski tulema, ei näe mees probleemi.

Jean Paul Gaultier Foto: HANNIBAL HANSCHKE

Gaultier´ sõnul pole see poliitiline küsimus ning tal pole Melania kohta ühtegi halba sõna öelda. "Ta käib väga hästi riides," kinnitas moekunstnik. Gaultier´ hinnangul nägi Melania presidendivalimiste ajal oma helepruunis mantlis ja valges kleidis palju parem välja kui Hillary Clinton.

Hääletamas käies kandis Melania helepruuni mantlit ja valget kleiti, mis Jean Paul Gaultier´ sõnul oli igati maitsekas kombinatsioon Foto: MANDEL NGAN