Grete Gaim kogus end pikalt, et läbielatu kirja panna ja nõnda delikaatset sõnumit sotsiaalmeedias jagada, ent lootus teisi seeläbi aidata jäi peale. "Siiski mõtlesin, et ehk annab see kellelegi natukene positiivsust või inspiratsiooni," rääkis Grete ja lisas, et ta oli aastaid enda vaenlane toitumisprobleemide tõttu ning enesevihkamise pärast kannatas nii tema tervis kui ka sportlikud tulemused.Foto: Grete Gaim Instagram
Mitmesugust
21. november 2016, 20:13

Laskesuusataja Grete Gaim: "Olin aastaid iseenda suurim vaenlane!"

Kindlasti mäletavad nii mõnedki aastaid tagasi meedias tihedamalt figureerinud noorsportlast Grete Gaimi, kes pärjati 2012. aastal juunioride maailmameistrivõistlustel kullaga ja jäi Šotsi taliolümpiamängudel maailmale meelde enda hundisilmadega. Ent selgus, et lisaks spordile on Grete suusad olnud risti ka iseendaga.

Grete Gaim kogus end pikalt, et läbielatu kirja panna ja nõnda delikaatset sõnumit sotsiaalmeedias jagada, ent lootus teisi seeläbi aidata jäi peale. "Siiski mõtlesin, et ehk annab see kellelegi natukene positiivsust või inspiratsiooni," rääkis Grete ja lisas, et ta oli aastaid enda vaenlane toitumisprobleemide tõttu ning enesevihkamise pärast kannatas nii tema tervis kui ka sportlikud tulemused.

2012. aastal Soomes Kontiolahtis toimunud noorte ja juunioride maailmameistrivõistlustel laskesuusatamise jälitussõidus noorte arvestuses maailmameistriks tulnud Grete kirjutas enda sotsiaalmeedias, et elu on täpselt selline, nagu sa ise seda otsustad. "Mina otsustasin ühel hommikul pool aastat tagasi, et minu soov elus on olla õnnelik," kirjutas ta. "Ma otsustasin lahti lasta enda vaimsetest probleemidest, mis kimbutasid mind koguni kuus aastat."

Noore sportlase sõnul oli ta enda suurim vaenlane seniks, kuni ta muutis enda mõtlemist. Loomulikult on tervenemine võtnud aega ja on olnud nii ilusamaid kui ka halvemaid päevi, ent ta vaatab elu hoopis teise pilguga.

Grete sõnul on ka inimeste valik enda ellu oluline võtmesõna: "Ma olen nii palju õnnelikum ja seda kindlasti ka seetõttu, et ma olen enda ümber koondanud ainult need inimesed, kes mind tõeliselt rõõmsaks teevad ning kes on minu jaoks olemas nii tõusudel kui mõõnadel."

"Kõik on kinni sinu enda mõtetes ja sa saad enda elu ohjesse võtta. Mina soovitan sul olla õnnelik ja naeratada - mind on selline pealtnäha "pisiasi" palju aidanud," jagab Grete soovitusi õnnelikumaks eluks.

Tema sõnul oli ta keerulises seisus ka spordiga. Ta tundis alles sel kevadel, et on täielikult tervenemas ning ka tulemused on suuresti paranenud. "Ma olen tagasi tugevamana kui varem," jagab Grete rõõmusõnumeid.

Aitäh Gretele inspireerimast!