Foto: Kristjan Sulõnd
Mitmesugust
17. november 2016, 22:09

NAISED VALLUTAVAD ÕLLEMAAILMA: parimaks õllesommeljeeks kuulutati Els-Maria Uibo (1)

Täna õhtul Estonia Talveaias toimunud Eesti Parima Õllesommeljee valimised võitis Els-Maria Uibo restoranist Umami. Teise koha pälvis Helen Aasmann baarist Koht.

Hommikul astus võistlustulle 17 inimest, pärast kirjalikku testi ja õllede pimedegustatsiooni jätkas poolfinaalis kaheksa paremat. Neist neli pääses finaali, kus tuli näidata oma võimeid nii õlut ära tunda kui ka serveerida ja sobitada erinevate roogadega.

Lisaks pidi teooriapoolelt teadma erinevaid õllekodasid ja -meistreid, teraviljasortide kasvatamist ja kasutamist jms.

 Foto: Kristjan Sulõnd

Finaliste hindasid kolmel varasemal sama võistluse võitnud Kristjan Markii, Urmas Linnamägi ja Oskar Pihlik, õllesommeljee Kristjan Peäske ja A. Le Coqi juhatuse esimees Tarmo Noop.

Peäske sõnul oli tänavu osalejaid varasemast küll vähem, aga see-eest tase oli kõrgem.

 Foto: Kristjan Sulõnd

Noopi sõnul on võistluse eesmärk viia edasi Eesti õllekultuuri nii baarides-pubides kui ka kodus. “Kui mõned ajad tagasi soovitati restoranides toidu kõrvale eranditult veine, siis juba mõnda aega võime näha seal ka väga erinevaid õllesid – see näitab teenindajate häid teadmisi õllest,“ usub Noop, et selles on "süüdi“ ka Eesti Parima Õllesommeljee valimised.

Aga Umamisse tasub minna ka siis, kui teile õlu eriti ei maitsegi, sest seal töötab ka paar nädalat tagasi Baltimaade parimaks noorsommeljeeks valitud Marika Tikas.