Foto: VIDA PRESS
Suhted
16. november 2016, 16:26

KUI TIHTI ON NORMAALNE? Uuring paljastab, kui sageli seksivad noored ja vanemad (19)

Kinsey instituudi uuringust selgub, kui tihti erinevatesse vanusegruppidesse kuuluvad inimesed seksivad, vahendab Ask Men. Selgub, et 18-29-aastased nagistavad kaks korda sagedamini kui inimesed 40-ndates.

On ilmselge eluline fakt, et kui me saame vanemaks, siis seksime vähem.

Hilistel teismeaastatel ja varastes 20-ndates suudavad paarikesed vaevu teineteisest käsi eemal hoida, aga kui keskiga hakkab peale trügima, siis asutakse seksi kalendermärkmikus nädalaplaani kirjutama. Tavaliselt küsimärgiga selle kõrval. 

Ilmselt enamik inimesi tahaks natuke rohkem seksida, aga tänaseni polnud teada, kuidas vastab sinu seksuaalelu sinu vanusegrupi keskmisele.

USA Indiana ülikooli Kinsey instituudi uuringu tegijatel oli julgust küsida inimestelt vastust sellele küsimusele, mida me kõik teada tahame: milline on normaalne seksikordade hulk erinevates vanusegruppides?

Polnud just üllatav, et kõige rohkem seksivad inimesed vanusevahemikus 18-29 eluaastat: keskmiselt 112 kuuma püherdamist aastas ehk kaks korda nädalas.

Väga muljetavaldavalt see ehk isegi ei kõla, aga lööb kindlasti üle 30-39-aastaste skoori: nemad suudavad asjatada 86 korda aastas ehk 1,6 korda nädalas.

Tõeline kire surm näib olevat 40-aastaseks saamine. Uuringus leiti, et 40-49-aastased inimesed suudavad seksida vaid 69 korda aastas, mis on ligikaudu pool 18-29-aastaste seksikordadest. Mõistatuslikku pole siin muidugi midagi: lapsed pluss töö pluss stress pluss eluasemelaen ei ole just suurem asi romantikaretsept.  

Uuringus ei küsitud 49-aastastest vanemate inimeste seksuaalelu kohta, mis ilmselt on vaid hea.

Küll aga selgub uuringust veel, et 34% paaridest seksib 2-3 korda nädalas, 45% suudab seda teha mõned korrad kuus ja 13% vaesekesi seksib vaid mõned korrad aastas.