Foto: Kalev Lilleorg
Mitmesugust
16. november 2016, 11:27

"Vati sees kasvades ei teagi, kuidas turvaliselt toimetada," julgustab Merle Liivak lastele rohkem vabadust jätma

Mõni aasta tagasi kolis omaaegne glamuuritar Merle Liivak Viljandimaale lapsi kasvatama. Praegu on nad koos kaasa Hannes Praksiga tagasi linnas. Tegus naine pühendub kolme pisikese põnni kõrvalt juba tööle – kokaraamatute väljaandmisele ja kolumnisti - rollile. Kuidas ta seda kõike jõuab?

Äsja järjekordse «Kahvliahvi kokaraamatu » välja andnud Merle (38) Kalamaja hubases kodus on paras segadus. Üks põnn ronib toolil, teine upitab pliidi kohale, et uurida, mis seal valmimas on, kolmas miksib taustaks muusikat. Et ikka oleks parem komme teha. Johanni ehk Jussi (5), Lumi (3) ja Kõud siin majas köögist eemal ei hoita.

Merle žongleerib osavalt kannmikseri ja datlite ning kakaoga. Sellest hoolimata on väikeste käekeste panusel viimastega kaetud nii põrand kui ka diivanid. Naine naeratab siiralt ja ütleb, et naudib seda segadust.

Kuidas kolme pisikese lapse kõrvalt aga raamatut kirjutada, miks peaks lapsi kohe kindlasti söögitegemisse kaasama ja mis moel lapsi mitte "vati sees hoida" - seda loe juba värskest Naistelehest!

 

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse