Foto: Pixabay Free Images
Mitmesugust
15. november 2016, 19:31

Inseneride leiutatud küünelakk aitab kokteilides tuvastada korgijooki

Ajakirja Marie Claire sõnul on iga viies naine langenud seksuaalse kuritarvitamise ohvriks ja seetõttu lõid inseneeria tudengid küünelaki, mis aitab tuvastada joogi sisse lisatud narkootilist ainet.

Korgijook ehk vägistamisdroog ei kujuta endast ohtu ainult klubikülastajatele ja seetõttu tuleks enda kokteilil silma peal hoida ka niisama sõbrannadega pubitades või võõrastega kohtingutel käies. Seda enam, et statistika vägivallaohvritest on üsnagi karm.

Karmi statistika leevendamiseks otsustasid aga neli meest, inseneeria tudengid Ankesh Madan, Stephen Gray, Tasso Von Windheim ja Tyler Confrey-Maloney Põhja-Carolina ülikoolist luua küünelaki, mis tuvastab joogi sisse lisatud narkootilise aine, muutes selle olemasolul küünelaki värvi. Seega, kui naised pole joogi ohutuses kindlad, siis tuleb näpp vaid kokteili sisse kasta ja tulemust ootama jääda.

Leiutise teine vajadus tekkis neil aga elust enesest, sest nad tahtsid, et nende sõbrannad/tüdruksõbrad saaksid ohutumalt koos sõpradega väljas kokteilitamas käia. Küünelakid on hetkel tootmises, ent nende tegemistel on võimalik silma peal hoida siin.

Foto: Pixabay Free Images