Blogid
10. november 2016, 17:19

Kanye West presidendiks! (2)

Kolmapäeval töökoha sööklas sattusin ühte lauda ühe kohe-kohe pensionile jääva kolleegiga. Loomulikult tulid jutuks USA presidendivalimised.

Meie, alla kolmekümneste seas, on iseenesest mõistetav Clintoni toetamine. Kui mõni noor inimene hakkaks kõva häälega Trumpile toetust avaldama, tembeldataks ta kohe lollikeseks või natsiks. Ilmselt mõni äärmusparempoolne meie ringkonnas siiski tegutseb, kuid ta hoiab oma poliitilised vaated hoolikalt vaka all.

Too vanem härrasmees hakkas väga avameelselt rääkima, miks meie, vasakpoolsed, kõik idioodid oleme. „USA-s ja Euroopas on liiga palju immigrante! Räägitakse küll, et sisserändajad aiatavad majandusele kaasa, aga mis ostujõudu on mingil miinimumpalgaga töötajal? Inimesed tahavad, et nende riik oleks valge ja blond, nagu ta olema peaks! Pole meil vaja mingeid aktsendiga eesti keele rääkijaid! Trump pole mingi loll mees, ta ütleb nii, nagu asjad on,” vatras too 30 aastat Eestis elanud miinimumpalka teeniv onu tugeva Ukraina aktsendiga.

„Ja sina, noor naine, ei peaks üldse siin kontoris oma aega raiskama. Las mehed teevad tööd. Sina võiksid hoopis kodus olla, laste eest hoolitseda ja igal õhtul kell kuus oma mehele söögi lauale panna. Nii on sinul lihtsam ja temal mugavam. Kurat, loodan et Trump võidab ja keelab abordid ära. Siis jääb meie valge rass ikka püsima.”

Õnneks istusin selle rabava vestluse ajal, muidu oleksin ilmselt kohvitassi jahmatusest põrandale pillanud. Vaatasin teda, suu lahti ega saanud sõnagi suust. Kuna ma talle vastu ei vaielnud, siis arvab ilmselt nüüd pool kontorit, et olen Trumpi toetaja.

Nüüd loodan, et kosmoseteadus areneb järgmise paari aasta jooksul nii kiiresti, et saame kõik näiteks Veenusele elama asuda. Sellest planeedist ei jää ilmselt palju järele.

Ahjaa, Kanye West presidendina ei tundu enam üldse nii halb mõte.