Foto: VIDA PRESS
Suhted
10. november 2016, 12:49

TEADUS KINNITAB: naised eelistavad kenasid kutte pahadele poistele (3)

On levinud uskumus, et naised on pigem koos pahade poistega kui kenade kuttidega, kirjutab Ask Men. Aga teadus on näidanud, et see ei vasta tingimata tõele ja pigem on mõistlik olla kena kui midagi muud. 

On võimalik, et sinu elus on olnud selline hetk, kus sulle üks tüdruk väga meeldis, ehk oli ta isegi su unistuste tüdruk. Aga sinu asemel valis ta mootorrattaga kuti või siis bändikuti, kes kandis alati tsiklitagi ja suitsetas, nagu oleks tema viimane päev Maa peal.

Just sellepärast öeldakse, et "kenad kutid jõuavad viimasena kohale". Kuigi naisi võivad veedelda selliseid hirmsad omadused, mis on võimukatel meestel (nartsissism, psühhopaatia), ei ole see värske uuringu kohaselt põhiasi.

On küll tõsi, et naised võivad tahta seksuaalsuhteid "pahade poistega", aga nende ootused muutuvad, kui nad otsivad ideaalset pikaajalist kaaslast. Ühes uuringus paluti osalejatel aidata Susanil – fiktiivsel tegelasel – valida kolme mehe seast kohtingukaaslane. Üks mees oli kena, tundeline, hooliv ja lahke. Teine oli enda kirjelduse kohaselt "õige mees", tundetu ja ebasõbralik, ning kolmas osaline andis neutraalseid vastuseid.

Keda kõige rohkem valiti? Arvasid ära – kena kutti.

Teised uuringud on näidanud, et naised eelistavad mehi, kes on isetud, tundlikud, enesekindlad ja rahumeelsed, sellistele, kes on agressiivsed ja nõudlikud. On selge, et kohtingukaaslast otsivad naised tahavad kena naabripoisi tüüpi kutti.

Kust aga tuleb see "kenad kutid jõuavad viimasena kohale" stereotüüp?

Naisi veetlevad tõesti mõnikord pahad inimesed. Nartsissistid näitavad välja palju ülimuslikkust, enese tähtsust, ülbust, voli millegi tegemiseks. Ka näevad nad palju välja oma välimusega, naised kalduvad rohkem meikima ja rinda paljastama, sellised mehed aga veedavad rohkelt aega jõusaalis.

See kõik võib lühiajaliselt olla isuäratav, aga nartsissisti positiivne kuvand aja jooksul hajub, kuna ta lihtsalt ei suuda seda muljet püsivalt hoida. Nad tõestavad, et on vähem kohanevad ja soojad ning rohkem vaenulikud ja ülbed kui miljonid kenad mehed. Mõnikord sebivad inimesed "pahade poiste või tüdrukutega" ka sellepärast, et on sellistes suhetes varem olnud ja kalduvad mustrit kordama.