Enesekindel naisterahvas.Foto: Davide Erbetta/SIME
Inimesed
9. november 2016, 19:59

Kuidas õppida ennast väärtustama?

 Pahatihti annavad mõned meist elus rohkem kui teistelt vastu saavad.

 Reader´s Digest toob välja nipid, kuidas võiksime enda eest enam seisma õppida juhul kui tunneme ennast allasurutuna. 

 Toome välja nipid, kuidas saada võitu olemaks allasurutud isik.

 Otsi välja, mis sind õnnelikuks teeb.

 Kui soovid elada õnnelikult, siis leia paber ja kirjuta välja list sellest, mis teeb sind õnnelikuks. Järgmisel korral mõnda tähtsamat otsust tehes vaata, kas see kattub sinu listiga.

 Tunne oma väärtust.

 Kui sa vaevad pead kellelegi meeldimisel, siis soovitame sul ümber pöörata ning minema kõndida. Enda väärtust teades ja tundes ei lase sa teiste arvamusel ennast haavata.

 Lõpeta vabandamised.

 Kuigi sa võid arvata, et sagedane vabandamine teeb sind heaks inimeseks, siis ei tohiks sa seda teha juhul kui sa ei tea, milletõttu sa vabandama peaksid.

 Ära mõtle ainult eesmärkidele.

 Allasurutud isikud kipuvad mõtlema üsna tihti välistele eesmärkidele, unustades nii enda vaimse tervise. Enne kui tööalaseid eesmärke täide soovid viia, peaksid aga ise aru saama sellest, mida sa ise vajad.

 Unusta teiste arvamus.

 Allasurutud isikutele on oluline, mida keegi teine neist arvab. Nii võivad nad jätta teinekord enda arvamuse avaldamata. Siinkohal tuleks olla julgem ja teiste arvamusi mitte karta ja kokkuvõtteks endale sisestada, et sina oled sina sellisena nagu sa oled ja mitte keegi ei saa seda muuta.