Foto: Pixabay free images
Mitmesugust
9. november 2016, 21:00

HALB MÄLU? 4 nutikat nippi, kuidas inimeste nimesid meeles hoida!

Teatavasti jagunevad inimesed ühes asjas kaheks: kui ühel on hea nägemismälu, siis teisel on annet nimede peale. Kui sa aga kuulud nende sekka, kes alati teiste nimed ära unustab, siis need 4 trikki aitavad sul järgmisel korral piinlikust olukorrast võitjana välja tulla.

Kuidas siis inimeste nimesid mitte ära unustada?

1. Korda nende nime. Kui sa kohtud uue, ent olulise inimesega, siis ole tutvumisel tähelepanelik ja pärast nime kuulmist koheselt korda seda. "Meeldiv tutvuda, (näiteks) Johanna!"

Pärast ürituselt/koosolekult lahkumist kasuta seda nippi taaskord ja ütle head aega, Johanna. Ent ole ettevaatlik ja ära korda tema nime sadu kordi, sest siis muutub see juba imelikuks. Tere... Ja paari tunni pärast head aega!

2. Seosta nime tegevuse või mõne sarnase sõnaga. Eriti hästi saab seostada keerulisi välismaa nimesid mõne sõna või brändiga. Näiteks oli juhus, kus nimi Attiyla ei tahtnud kuidagi meelde jääda, ent kui siduda see näiteks kaupluse Antillaga, siis jääb kohe nimi meelde. Kui aga sellist seost pole võimalik luua, siis pea näiteks meeles, mis värvi on (võtame taaskord näiteks Johanna) juuksed on. Näiteks Johanna - tumeda peaga. Johanna - töötab maaklerina.

3. Veeri mõtteis nime. See trikk on hea abimees sellisel juhul, kui tegemist on pikkade ja keeruliste nimedega. "Ats" või "Anu" jääb ilmselt niisamagi meelde.

4. Ole kohal. Kui sa võtad korraks selle aja, et uuel tutvumisel teisele inimesele mõelda, siis ilmselt jääb ka nimi paremini meelde. Kuula ta ära, mõtle korraks tema nimele, tee seoseid ja üllatud, kui hea mälu sul tegelikult on.

Foto: Pixabay free images