Paar.Foto: Salvio Parisi/SIME
Suhted
8. november 2016, 19:11

Kuidas hoida suhet, mille üks osapool rikkam kui teine (5)

Pahatihti võib suhtele halvasti mõjuda ka ühe osapoole kehvem majanduslik olukord.

Raha ei peaks olema küll armastust näitavaks teguriks, kuid paratamatult võib suhet mõjutada see, kui üks osapool teenib teisest enam, vahendab FHM

 Toome välja aga nipid, kuidas päästa suhte, mille üks osapool on finantsiliselt suuresti tugevam kui teine.

 Hoia fookust õige koha peal.

 Õige suhe toimib eelkõige üksteise vastastikusel mõistmisel. Seega võiks suhtes, kus üks osapool on teisest majanduslikult edukam panna fookuse siiski psühholoogilistele suhetele, mitte pidevatele õhtusöökidele ja uute asjade kinkimistele.

 Raha ei too võimu.

 Kui abielus teenib üks osapool vähem, ei tähenda see automaatselt seda, et tuleks temalt otsustusvõime rahaasjade eest ära võtta.

 Ootused peavad olema määratud.

 Kui üks osapool teenib teisest enam, siis peaksid olema suhtes määratletud ootused ka koos välja minnes. Näiteks koos sööma minnes tuleks arvestada ka teise osapoole sissetulekuga, isegi siis kui rikkam soovib ise õhtul välja teha.

 Seadke koos rahalised eesmärgid

 Olenemata sellest, et üks osapool teist rohkem teenib, aitab suhte toimimisele kaasa ühiselt püstitatud rahalised eesmärgid. Näiteks võiks omavahel selgeks rääkida selle, et kas alles jäänud raha eest võiks osta paar uut autot või minna hoopis koos reisima.

 Läbipaistvus.

 Kuigi üks osapool teenib teisest rohkem, siis tuleks igasugustes kulutustes ja säästudes jääda vastaspoolega ausaks ning läbipaistvaks. See aitaks suuresti hoida  eemale konflikte.